Darlyn – Was It A Dream
Format: CD – LP – Digital / Label: V2 Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Ik maakte kennis met de Amsterdams/Rotterdamse band Darlyn toen hun nummer “Stepping Stone” veelvuldig op Radio 2 te horen was en het daar zelfs tot NPR Radio 2 Topsong schopte. Een nummer, dat maar in mijn hoofd bleef hangen door zijn pakkende melodie en het bluesy gevoel dat in dat nummer hing.

En hetzelfde overkomt mij bij het beluisteren van het debuutalbum van Darlyn.

De band bestaat uit Diwa Meijman (zang), Wessel Herbschleb (gitaar), Wouter Tuinhof (toesten), Guido Nederstigt (bas), Nadine Dekker (viool) en Remy de Boer (drums).

Op dit album staat weer een twaalftal nummers, die in je hoofd blijven plakken. De ene keer omdat er een lui swingend gevoel in zit, de andere keer omdat het om een indrukwekkende intieme ballad gaat.

Geopend wordt met het loom groovende Love Me met de lui galmende gitaar van Wessel Herbschleb en de sfeervol zwevende toetsen en viool, die een prima bodem leggen voor het soulvolle, bluesy stemgeluid van Diwa Meijman.
Ten Dollar Smile roept direct herinneringen aan “Stepping Stone” op. Een behoorlijk rauw en bluesy nummer, hoekig swingend en voorzien van een pakkend refrein.
Ook Fuel The Fire is zo’n loom broeierig voortdeinend nummer met bluesy schurend gitaarwerk, huilende viool en een sprankelend refrein. De funk dient zich loom groovend aan in It’s All Good met zijn zacht tikkende drums en broeierige bas en elektrische piano.
Can’t Fake It is een intiem schuifelende ballad met een krachtig twangende galmgitaar en sfeervol zwevende viool. De breekbaar golvende ballad Get Rid Of The Old wordt ingeleid door hemels zwevende toetsen en de melancholieke viool van Nadine Dekker. Een prachtig nummer met fraaie intieme zang.
Vervolgens is Make It Mine een pompend groovend nummer met een priemende bluesgitaar en Nadine’s plukkende viool. Een onweerstaanbaar swingend nummer! Was It A Dream is een zeer intiem en dromerige ballad met Diwa’s hemelse zang over een psychedelische romige toetsenlaag.
De galmende twanggitaar van Wessel opent Wasteland op een lekker bluesy manier om daarna ruimte te maken voor Diwa’s rauwe bluesy zang en de zwevende viool, die dit nummer een haast ambient-achtige sfeer geeft. In Downside Of Love zorgt de viool dan weer voor een haast symfonisch rockgevoel in deze broeierige Americana wals.
Het album wordt op zeer intieme wijze afgesloten met een breekbare cover van het Tommy James & the Shondells nummer I Think We’re Alone Now.

Darlyn maakt met dit debuutalbum de opgeroepen verwachtingen meer dan waar! Prachtig album!

Tracklist:
01. Love Me
02. Ten Dollar Smile
03.Fuel The Fire
04. It’s All Good
05. Can’t Fake It
06. Get Rid Of The Old
07. Show You The Right Way
08. Make It Mine
09. Was It A Dream
10. Wasteland
11. Downside Of Love
12. I Think We’re Alone Now

Website: Darlyn

Tour data:
06 maart Mezz in Breda
13 maart Tivoli Vredenburg in Utrecht
14 maart de Effenaar in Eindhoven
22 maart Rotown uin Rotterdam
26 maart Luxor Live in Arnhem
27 maart Simplon in Groningen
28 maart Hedon in Zwolle
02 april Podium Victorie in Alkmaar
26 april Corneel in Lelystad