Rosey Dust – Keep For Life
Format: Vinyl – Digital – Cassette / Label: Gulcher Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Je leest het goed! Een release, die (ook) is uitgebracht op de ouderwetse cassette! Afkomstig van de band Rosey Dust uit Los Angeles, Een band, die geformeerd is rond zanger-gitarist en componist Kevin Klausen. Hij maakte ooit deel uit van de freakpunk band Dealer maar koos daarna toch om zijn eigen psychedelische weg te gaan met de band Rosey Dust, die verder bestaat uit Kyle La Fave (gitaar), Josh Van Geem (bas) en Jacob Bradford (drums).

Na het cassette debuut ‘Basement Demos’ is het nu de beurt aan de tweede album, ook op cassette uitgebracht, die geproduceerd werd door Tim Green.

Het geluid van de band is behoorlijk psychedelisch. Met dromerige zang maar ook met scheurende psychedelische fuzzgitaarsolos.

Geopend wordt met de dromerige pyschedelische pop van She’s The One, een nummer dat aan het geluid van the Church doet denken maar ook herinneringen aan het jaren ’80 geluid van de zogenaamde Paisley Underground stroming doet herleven. Een nummer met slaperige, zalvende zang van Kevin en afwisselend sprankelend en hard snijdend gitaarwerk.
Somebody New klinkt, zo mogelijk, nog dromeriger. Een loom voortzwevend nummer met hemelse zachte zang maar ook met de gitaar van Kyle La Fave, die vurig scheurend om de hoek komt kijken.
Het dromerige geluid wordt in Keep For Life ingeruild voor een onstuimig pompende rauwe rocker waarin het melodieuze geluid van Big Star gekoppeld is aan de rauwheid van een band als the Replacements.
In Infinite Splendor keert de band weer tertug naar het dromerige geluid. Dit keer aangelengd met een licht folky geluid, dat aan de beginjaren van R.E.M. doet denken. Ook hier levert Kyle La Fave weer een verwoestend harde psychedelische gitaarsolo af.
Don’t Be Gone Soon is daarna weer een harde rauwe rovker met hoekig pompende riffs en een snoeihard brandende fuzzgitaar. Een nummer dat richting the Replacements of Teenage Fanclub trekt.
Ook Heart Of Stone is uptempo maar dan op een folky manier, doorspekt met een dromerig psychedelisch geluid en rauw gierend gitaarwerk.
In Velvet Charmer gaat de band de punkrock kant op met een Johnny Thunders-achtige intensiteit, hetgeen inhoudt dat er de nodige aanstekelijke gitaarriffs voorbijkomen.
De afsluiter Rainbow Glare is een semi-akoestische ballad met gitaarspel dat bij vlagen aan “Blackbird” van the Beatles doet denken. Kyle La Fave’s noisy psychedelische gitaar schuurt rauw door dit nummer heen.

Rosey Dust bewijst met deze tweede album een band te zijn die tegelijkertijd betoverend als zeer opwindend hard kan klinken.

Voer voor de fans van the Church of the Replacements!

Tracklist:
01. She’s The One
02. Somebody New
03. Keep For Life
04. Infinite Splendor
05. Don’t Be Gone Soon
06. Heart Of Stone
07. Velvet Charmer
08. Rainbow Glare

Website: Rosey Dust