Dani Wilde – Brave
Format: vinyl 7” single / Label: Vizztone Label Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Als ik lees, dat een columniste van een bluesmagazine, zich ook aan de bluesmuziek waagt, beginnen er bij mij ook muzikale kriebels te ontstaat. Zal ik ook….?

Maar al snel kom ik tot de conclusie, dat ik het maar bij het schrijven van recensies houd.

Daar doe ik mijzelf, en ook een hoop andere mensen, meer plezier mee!

Ik heb het trouwens over zangeres-gitarist Dani Wilde, columniste voor Blues Matters magazine. Al jaren produceert zij heerlijke bluesrock, o.a. voor het Ruff label. Ook zou je haar kunnen kennen als onderdeel van de Girls With Guitars en als winnares van de British Blues Awards.

Haar nieuwe single Brave is opgedragen aan de heldhaftige dokters, verplegers en andere verpleegkundigen en op deze single mixt Dani haar blues met een flink Americana gehalte.
Bijgestaan door Victoria Smith (bas) en Jack Bazzani (drums) laat Dani een zeer intiem maar zeer krachtige ballad horen waarin de Americana, zacht bonkend, de overhand heeft. De bluesy elementen zijn afkomstig van haar bluesy stem en haar snerpende spel op de elektrische gitaar.

Met deze single steekt Dani een zeer oprecht en krachtig hart onder de riem van iedereen in de medische sector.

Tracklist:
01. Brave

Website: Dani Wilde

Photo by Philip James