Connor Bracken and the Mother Leeds Band – Nightbird Motel
Format: CD – Digital / Label: Independent
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

De band Connor Bracken and the Mother Leeds Band komt uit Asbury Park, New Jersey. Nu zie ik bij het noemen van deze plaats al een groot aantal mensen blij opveren. Zou dit betekenen dat ook deze band over een energiek rockgeluid beschikt? Net zoals Asbury Park kopstukken Bruce Springsteen of Little Steven?

Het antwoord is ja! Connor Bracken en zijn band rocken op een zeer energieke wijze, met de nadruk op rock!

Op hun tweede studioalbum hebben ze het voor elkaar gekregen om de energie en felheid van hun optredens te vertalen naar de studio.

De band bestaat, naast Connor Bracken (zang, gitaar), uit Rich Seyfart (drums, zang), Chris Dubrow (bas, zang) en Jeff Linden (gitaar, zang).

Ze starten het album met de “in yo’ face” rocker When The World Stops Turning. Een nummer met hoekig pompende gitaarriffs, felle rauwe zang van Connor en een opwindend garagerock geluid a la the Fuzztones of the Hives.
Na een intro met galmende gitaar opent het mid-tempo Read On You. Mid-tempo maar net zo fel als de uptempo nummers van de band. Daar is de felle, snauwerige zang mede verantwoordelijk voor. Een nummer dat ook prima mee te brullen is.
Darkness spuit weer volop pompend uit de speakers met zijn heerlijk ongepolijste gitaarriffs. Het nummer klinkt als een mix van een rauwe Springsteen en the Rolling Stones. Het loom pompende Photographs Of Johnny Cash deed mij aan het geluid van onze eigen Fatal Flowers denken. Vervolgens heeft Blame On Me een broeierig, hard groovend, Stones geluid. Dat Stones, of als je wilt Black Crowes, geluid keert terug in in de rauw riffende rocker Liquorstore.
Voice On The Radio is een schroeiende rocker, die je weer uit volle borst mee kan brullen. Een nummer met vlammend gitaarwerk en boze grommende zang. Nightbird is een ballad maar dan wel een ballad die er ongenadig hard in hakt als een soort harde Tom Petty. Connor spuugt zijn teksten er daarna weer verbeten uit in het punky Dream Of You And Me.
Het sluitstuk van het album is het instrumentale, akoestische Reprise.

Als trefwoorden als energiek, hard en rauw je aanspreken zit bij Connor Bracken & the Mother Leeds Band meer dan goed. Een prima album dus!

Tracklist:
01. When The World Stops Turning
02. Read On You
03. Darkness
04. Photographs Of Johnny Cash
05. Blame On Me
06. Liquorstore
07. Voice On The Radio
08. Nightbird
09. Dream Of You And Me
10. Reprise

Website: Connor Bracken and the Mother Leeds Band