Een gevarieerd en bovenal modern bluesalbum

 

Christone “Kingfish” Ingram - 662

Christone “Kingfish” Ingram – 662
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Alligator Records
Release: 2021
Tekst: Jan Wolf

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Christone “Kingfish” Ingram mag dan pas 22 lentes op de teller hebben, een bekende naam en vaandeldrager voor de blues is hij al wel.

Geboren in 1999 in Clarksdale, Mississippi , werd hij al op jonge leeftijd opgevoed met muzikale invloeden om hem heen. Meerdere familieleden waren actief als zanger/zangeres in het kerkkoor maar toen hij op zijn vijfde door zijn vader werd geïntroduceerd middels een documentaire over het leven van Muddy Waters en de belofte om naar het Delta Blues Museum te gaan.

Vanaf dat moment gaat het snel in de ontwikkeling van Christone, hij begint op zijn zesde met drummen…krijgt les van ervaren muzikanten en nadat hij op 11-jarige leeftijd de basgitaar erbij neemt duurt het niet lang meer voor hij de gitaar ter hand neemt. Nog voor zijn vijftiende verjaardag ontvangt hij al aanbiedingen voor optredens en custom build gitaren.

Als tiener begon hij op te treden en had al snel een groeiende status in het lokale circuit. In 2019 zag zijn debuutalbum ‘Kingfish’ het levenslicht, het werd overladen met prijzen waaronder 5 Blues Music Awards waarvan onder andere beste album van het jaar en beste nieuwe artiest…..en beste gitarist.

Nadat we vorig jaar getrakteerd werden op een nieuw nummer; Rock & Roll, het eerbetoon aan zijn overleden moeder/manager, ligt er nu een geheel nieuw album op de plank.

Tijdens de lockdown opgenomen in Nashville heeft Christone met “662” een heerlijk album afgeleverd, dertien nummers tellend en waarop verschillende kanten van zijn spel belicht worden. Zelf noemt hij het een afspiegeling van invloeden uit voorgaande generaties in combinatie met zijn eigen ervaringen als jong volwassen bluesman.

‘662’ is een verwijzing naar het kengetal van Clarksdale en het omliggende gebied in North Mississippi , de sessies werden overzien door producer Tom Hambridge met wie Christone eerder werkte op het “Kingfish” album….succes smaakt naar meer.

Het nieuwe album is een gevarieerd en bovenal modern bluesalbum geworden waarmee er zeker een leeftijdscategorie aangesproken kan worden die anders niet direct aan een bluesalbum zouden beginnen, mooi dat er op deze hoogwaardige manier een pad voor de blues gebaand wordt door een jonge generatie gitaristen waar Christone de vlaggenmast van is.

The healing power zit in de blues volgens Christone en hij staat te popelen om er de podia wereldwijd mee te beklimmen en veroveren, met zo’n album onder je arm moet dat wederom goed gaan.

Tracks:
01. 662
02. She Calls Me Kingfish
03. Long Distance Woman
04. Another Life Goes By
05. Not Gonna Lie
06. Too Young To Remember
07. You’re Already Gone
08. My Bad
09. That’s All It Takes
10. I Got To See You
11. Your Time Is Gonna Come
12. That’s What You Do
13. Something In The Dirt
14. Rock & Roll (Bonus Track)

Band:
Christone “Kingfish” Ingram: Guitar, Vocals
Tom Hambridge: Drums, Background Vocals (1,10), Chimes (4)
Kenny Greenberg: Guitar (1,2,4,9)
Bob Britt: Guitar (3,5,7,10)
Glenn Worf: Bass (1,2,4,9)
Tommy MacDonald: Bass (3,5,6,7,8,10,11,12,13)
Marty Sammon: Piano (2,11,13), Hammond B3 Organ (6,8,9), Wurlitzer Piano (8)
Max Abrams: Saxophone (9)

Website: Christone “Kingfish” Ingram

Christone "Kingfish" Ingram
Photo credit: Laura Carbone