Een EP die gevuld is met rauwe swampy blues

 

Dust Radio - Shotgun Shack

Dust Radio – Shotgun Shack
Format: CD EP – Digital / Label: Lunaria Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Alweer een tak aan de alsmaar groeiende rauwe bluesboom! Dit keer het Britse duo Dust Radio.Tom Jackson (gitaar) en Paddy Wells (zang, harmonica) zijn twee Britten, die beiden een fascinatie voor de “oude” rauwe blues hebben.

Als voorloper van het later dit jaar te verschijnen debuutalbum heeft Dust Radio nu een EP met vijf nummers uitgebracht.

Een EP die gevuld is met rauwe swampy blues, die soms in een tot op het bot afgekloven wijze wordt gespeeld.

De EP opent met Dead Man’s Crawl. Een nummer met een zweterig loom boogiegeluid, vol rauw snijdende en groovende fuzzgitaarrifs van Tom Jackson en de hartstochtelijk rauw brullende harmonica van Paddy Wells.

Shotgun Shack opent met een naargeestig intro om als sompig bonkende fuzzblues verder te gaan. Een verslavend nummer met ziedend brullende harmonicageluiden en brandende gitaarriffs.

In Fault Line gaat het duo de meer soulvolle kant van de swamp op. Een nummer waarin je een mix van Creedence Clearwater Revival, Los Lobos en Midnight Train To Georgia tegenkomt met veel galm en smartelijke harmonicaklanken. Het geluid van Creedence Clearwater Revival blijft nog even aanwezig in de broeierige rocker Backslider met gemeen snerpend slidegitaarwerk,

De afsluiter, Siren Song, is een trage zweterige boogie ontdaan van alle overbodige franje.

Deze EP van Dust Radio belooft heel veel goeds voor het binnenkort te verschijnen debuutalbum!

Tracklist:
01. Dead Man’s Crawl
02. Shotgun Shack
03. Fault Line
04. Backslider
05. Siren Song

Website: Facebook