Recensie: Chris Jagger – Mixing Up The Medicine

 

Chris Jagger - Mixing up the Medicine

Chris Jagger – Mixing Up The Medicine
Format: CD – Vinyl – Digital / BMG
Release: 2021

Tekst: Gerrit Schinkel

De Britse acteur, journalist en musicus Chris Jagger (19 december 1947, Dartford) is de jongere broer van Rolling Stones zanger Mick Jagger. Als acteur is hij te zien en theaters, musicals, films en televisieseries. Hij schreef journalistieke artikelen in The Daily Telegraph, The Guardian, The Mail on Sunday en Rolling Stone.

Voor de BBC schreef en presenteerde hij een programma over de Britse bluespionier Alexis Korner. In 1973 verscheen zijn debuutalbum met de hilarische titel ‘You Know The Name But Not The Face.

Op 10 september verscheen zijn autobiografie “Talking To Myself” en diezelfde dag kwam ook het nieuwe album van Chris Jagger, het door John Porter geproduceerde ‘Mixing Up The Medicine’  uit.

Jagger wordt op dit tien nieuwe songs tellende album bijgestaan door een keur aan musici waaronder pianist Charlie Hart, contrabassist Ollie Blanchflower, drummer Dylan Howe, de o.a. van Bill Wyman’ s Rhythm Kings bekende saxofonisten Frank Mead en Nick Payn en de gitaristen Neil Hubbard en John Etheridge.

In het swingende met ska-invloeden gelardeerde openingsnummer Anyone Seen My Heart is oudere broer Mick te horen in een ontspannen duet, met heerlijke bijdragen van de saxofonisten Payn en Mead.

Het strakke drumwerk van Dylan Howe is volop aanwezig in de New Orleans-achtige funky soul in Merry Go Round. Love’s Around The Corner is stevige soulblues met gitaarlicks, mondharpsolo’s en blazers.

Chris Jagger is als crooner te horen in het ballroomjazz-achtige Talking To Myself, met mooi pianospel en een vette saxsolo. De sprankelende pianosolo en de zang in Happy As A Lamb doen mij enigszins denken aan Mose Allison.

A Love Like This is een relaxed jazznummer met sterke gitaarsolo’s van John Etheridge. In Love’s Horn gaat Jagger de countrykant op en het opwindende Wee Wee Tailor wordt gedomineerd door de viool van Elliet Mckrell. Hey Brother is een mooie pianoballad met viool die door Jagger fluitend wordt afgesloten. Het slotnummer Too Many Cockerels begint en eindigt met gekakel van kippen. Een heerlijke blues met mondharp in zydecosferen.   

Conclusie:
‘Mixing Up The Medicine’ is een lekker ontspannen, vrolijk en gevarieerd album.

Tracks:
01. Anyone Seen My Heart
02. Merry Go Round
03. Love’s Around The Corner
04. Talking To Myself
05. Happy As A Lamb
06. A Love Like This
07. Love’s Horn
08. Wee Wee Tailor
09. Hey Brother
10. Too Many Cockerels

Website: http://www.chrisjaggeronline.com/