Charlotte Dos Santos – Harvest Time
Format: CD-EP – Vinyl – Digital / Label: Because Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Deze EP van Charlotte Dos Santos is de opvolger van haar album ‘Cleo’ uit 2017. Het werd dus hoog tijd dat we weer eens iets van deze artieste hoorden. Charlotte is van Braziliaanse afkomst (haar vader) en verblijft tegenwoordig in Oslo, Noorwegen (waar haar moeder vandaan komt).

Behalve zangeres is Charlotte ook nog eens producer, componiste en arrangeur.

Zij nam deze EP vrijwel in haar eentje op, slechts bijgestaan door Hal Ritson (keyboards), Richard Adlam (keyboards, viool), Mercedes Aviles (viool) en Marianne Haynes (viola).

De vijf nummers op de EP vormen een mini-symfonie waarin een betoverende, sprookjesachtige sfeer hangt. Een sfeer, die af en toe aan het werk van Kate Bush doet denken. Door haar vederlichte, loepzuivere stem doet Charlotte ook aan jazzy zangeressen als Billie Holiday of RnB zangeres Erykah Badu denken.

Zoals in de opener Harvest Time met prachtige jazzy verstilde pianoakkoorden en een atmosferische sfeer met zacht kletterende elektronische ritmes.
Padre zit vol sprankelende pianoakkoorden en uiterst intieme en kwetsbare zang van Charlotte. Haar gelaagde vocalen spelen de hoofdrol in dit nummer. In het zacht tikkende en deinende Helio vindt een sfeervolle mix plaats van RnB, electro en ambient met zachte keyboard golven en een bedwelmend mooie sfeer.
Het sprookjesachtige, intrumentale, The Snow Dance, vormt het intro voor Josef. In dit intro zie je als het ware de dwarrelende sneeuwvlokjes voor je. Josef is bijna a capella en is van een haast Kate Bush-achtige klasse!

Deze EP van Charlotte Dos Santos belooft veel, héél veel goeds voor een nieuw album!

Tracklist:
01. Harvest Time
02. Padre
03. Helio
04. The Snow Dance
05. Josef

Website: Charlotte Dos Santos