Caroline Says – Ohio River
Format: CD (EP) – Digital / Label: Western Vinyl Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Caroline Says is de artiestennaam van singer-songwriter Caroline Sallee, die oorspronkelijk uit Alabama komt, en tegenwoordig in Austin, Texas, verblijft.
Zij debuteerde in 2017 met het album met de merkwaardige titel 5,000,000 Elvis Fans Can’t Be Wrong’, dat in 2018 gevolgd werd door het album ‘No Fool Like An Old Fool’.

En nu is er dan de EP ‘Ohio River’. Op deze EP doet Caroline weer alles zelf, zowel de zang als de instrumentatie. Alleen het mixen heeft zij aan iemand anders over gelaten. De trefwoorden om haar muziek te omschrijven zijn “dromerig”, “warm” en “intiem”.

Zo opent de EP met Falling Knife. Een dromerig zwevend nummer in een muzikaal landschap waarin David Bowie’s Berlijnse periode met producer Brian Eno hand in hand gaan met een voortgolvend psychedelisch geluid. Caroline heeft een fluweelzacht, haast fluisterende zwoele stem die dit nummer nog een extra intimiteit geeft.
Caroline had tijdens het schrijven van de titelsong, Ohio River, het geluid van Steely Dan’s “Dirty Work” voor ogen. Dat Steely Dan geluid is hier echter niet terug te vinden maar wel weer weldadig zwevende klanken met een zachte sprankelende gitaar en een, mede door Caroline’s zang, dromerige psychedelische sfeer.
Smoke And Mirrors heeft een hoekig bonkend indie-rockgeluid waarin het geluid van Mazzy Star doorklinkt, verpakt in hemels zwevende koortjes en Caroline’s, oh zo, intieme stem.
Ook de afsluiter, Years Of The Cicada, heeft een intiem zwevend geluid, dat haast ambient-achtig klinkt.

Deze EP van Caroline Says belooft weer veel goeds voor haar derde album. Laat maar komen, dat album!

Tracklist:
01. Falling Knife
02. Ohio River
03. Smoke And Mirrors
04. Year Of The Cicada

Website: Caroline Says