Op 17 en 18 april vindt in het Zaantheater in Zaandam de prestigieuze tweedaagse European Blues Challenge plaats. De European Blues Challenge loopt daarmee een maand vooruit op het Eurovisie songfestival. De Dutch Blues Foundation haalt de EBC naar Nederland en doet dat in samenwerking met de Stichting Blues in Zaanstad, die de organisatie in handen heeft.

Aan de tiende editie van de European Blues Challenge nemen blues acts uit een record aantal van vijfentwintig Europese landen deel, allen winnaars van de challenges in eigen land. Een aantal van hen heeft hun land ook vertegenwoordigd tijdens de International Blues Challenge in Memphis, welke eind januari plaatsvond.

Voor Nederland neemt de Dave Warmerdam Band deel. Tijdens eerdere edities vielen de Nederlandse bands The Ragtime Rumours (eerste in 2018 en daarmee als eerste een Nederlandse winnaar), Phil Bee’s Freedom (tweede in 2016) en de Dynamite Blues Band (derde in 2019) in de prijzen.

Tegelijk met deze tiende editie van de EBC vieren zowel de European Blues Union als de Dutch Blues Foundation hun tienjarig bestaan.

Rondom de European Blues Challenge zijn er diverse activiteiten, zoals de Pre Challenge Blues Night op donderdag 16 april, een avond waarop horeca ondernemers op de Dam in Zaandam ervoor zorgen dat de sfeer blues ademt. Op ten minste drie podia treden blues acts op, die elk hun sporen in de blues scene hebben verdiend.

De line-up en meer informatie is te vinden op www.ebc2020.nl
Kaarten via https://ebc2020.entranz.nl/