Brent Cobb – No Place Left To Leave
Format: CD – Digital / Label: Ol’ Buddy Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het laatste album van de Amerikaanse singer-songwriter Brent Cobb, ‘Providence Canyon’, stamt alweer uit 2018. Brent, uit Georgia, geldt inmiddels al een redelijk gevestigde naam in de Americana wereld.

Hij debuteerde in 2006 met het in eigen beheer uitgebrachte album ‘No Place Left To Leave’ en dit album is nu opnieuw uitgebracht.

Brent was toen slechts 20 jaar oud en zijn debuut werd geproduceerd door zijn neef Dave Cobb en toetsenist Shooter Jennings hielp ook een handje.

Het talent van Brent Cobb was op zijn debuut al goed te horen. Op dit album zorgde Brent ervoor dat het nergens te gelikt ging klinken. Een val waarin menig andere Americana act wél intrapt.

Er wordt genoeg gerockt op het album zoals in de opener Richland, dat een luchtig boppende mix van country en rockabilly is met een uitbundig huilende harmonica en een venijnig priemende gitaarsolo.
Het felle, licht funky, Butterfly, heeft met bname in het intro een flink “Almost Cut My Hair” gehalte en Shooter Jennings’ soulvolle orgel valt hier in positieve zin op.
Het nummer Bar, Guitar, And A Honky Tonk Crowd werd ook al door the Whiskey Myers opgenomen en is hier een zeer krachtig rockend nummer met harde fuzzgitaarriffs en een splijtend harde gitaarsolo. In Black Bottle wordt op prima wijze het countryrock geluid gemengd met stevige Southern rock terwijl er door Brent’s zang ook Pearl Jam invloeden opduiken.
Dirt Road In Georgia is een loom deinende Americana ballad, die vrij ingetogen klinkt en waarin het snijdende gitaarwerk ervoor zorgt dat het nergens te gelikt wordt.
Uiteraard staan er nog meer ballads op het album zoals het lui dobberende No Place Left To Leave, het breekbare Lavenders And Living Gestures, het melancholiek brandende Don’t Want To Leave en het, ook door the Oak Ridge Boys opgenomen, Hold Me Closely.

Het opnieuw uitbrengen van Brent Cobb’s debuut is een prima initiatief om dit voorheen toch wat lastig verkrijgbare album aan te kunnen schaffen. Een album waarop de veelzijdige talenten van Brent al volop aanwezig waren.

Tracklist:
01. Richland
02. No Place Left To Leave
03. Butterfly
04. Lavenders And Loiving Gestures
05. Bar, Guitar, And A Honky Tonk Crowd
06. Don’t Want To Leave
07. Black Bottle
08. Dirt Road In Georgia
09. Black Creek
10. Hold Me Closely

Website: Brent Cobb