++++Breezy Rodio - If it ain't broke don't fix it

Breezy Rodio – If It Ain’t Broke Don’t Fix It
Format: CD – Digital / Label: Delmark
Releasedatum: 18 oktober 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

De in Rome geboren Italiaanse zanger-gitarist Fabrizio ‘Breezy’ Rodio woont al weer 20 jaar in Chicago, waar hij door Guy King wordt geïntroduceerd in het bluescircuit. Rodio speelt acht jaar in de band van blueszanger-gitarist Linsey Alexander. In 2011 komt Rodio’s debuutalbum ‘Playing My Game Too’ uit. Internationale bekendheid krijgt Rodio vorig jaar met zijn album ‘Sometimes The Blues Got Me’.

In oktober verscheen zijn nieuwe album ‘If iI Ain’t Broke Don’t Fix It’. Meteen in het titelnummer laat Rodio er geen misverstand over bestaan wat zijn nieuwe album biedt. Funky soulblues met robuuste blazers en B.B. King-achtig gitaarwerk.
Na de uptempo bluesstomper From Downtown Chicago To Biloxy Bay,  is in de slowblues, B.B. King ’s A Woman Don’t Care, duidelijk te horen dat Rodio goed geluisterd heeft naar zijn grote voorbeeld. I’m A Shufflin’ Fool heeft een hoog Sam Cooke gehalte. De blazers gaan weer helemaal los in de snelle rock en roller A Minute Of My Kissing en dat wordt daarna gevolgd door het jazzy Look Me In T
he Eye, met een heerlijke saxsolo.
Typische 60’er jaren soul kenmerkt Desperate Lover met weer die fantastische blazerssectie, een swingend orgel en mooie gitaarlicks. In de slowblues Los Christianos vertelt Rodio over zijn ervaringen in de door hippies gestichte Vrijstad Christiania in Kopenhagen. Een prachtig eerbetoon wordt gebracht aan de begin dit jaar overleden blueszanger en –gitarist Michael Ledbetter in de opwindende gospel Led To A Better Life. Gastvocalen zijn van Corey Dennison en de verzengende gitaarsolo is van ‘Monster’ Mike Welch. Na het epische Green And Unsatisfied en de funky soul in The Breeze komt de luisteraar in de B.B. King cover I’ll Survive weer helemaal in de sfeer van B.B. Pick Up Blues is uptempo Chicagoblues met een huilende mondharmonica.
In het half gesproken Dear Blues brengt Rodio een gitaarode aan zijn helden B.B. King, Albert Collins (The Ice Man) en T-Bone Walker. I Need Your lLve is een schitterende en intens gezongen liefdesballad en het album eindigt met de opwindende shuffle Another Day.  

Conclusie:
‘I
f It Ain’t Broke Don’t Fix It’ is een uitstekend en lekker gevarieerd bluesalbum overgoten met een flinke dosis soul.

Tracks:
01. If It Ain’t Broke Don’t Fix It
02. From Downtown Chicago To Biloxy Bay
03. A Woman Don’t Care
04. I’m A Shufflin’ Fool
05. A Minute Of My Kissing
06. Look Me In The Eye
07. Desperate Lover
08. Los Christianos
09. Led To A Better Life
10. Green And Unsatisfied
11. The Breeze
12. I’ll Survive
13. Pick Up Blues
14. Dear Blues
15. I Need Your Love
16. Another Day

Line-up:
Breezy Rodio – zang, gitaar
Sumito ‘Ariyo’ Ariyoshi – piano
Dan Tabion – orgel
Light Palone – bas
Lorenzo Francocci – drums
Constantine Alexander – trompet
Ian Letts – alt- en tenorsax
Ian ‘the Chief’ McGarrie – baritonsax

Special guests:
Monster Mike Welch – gitaar
Kid Andersen – gitaar
Corey Dennison – gitaar, zang
Quique Gomez – mondharmonica
Simone Nobile – mondharmonica

Website: Breezy Rodio