++++Boy & Bear - Suck On Light

Boy & Bear – Suck On Light
Format: CD – LP – Digital / Label: Nettwerk
Releasedatum: 27 September 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Sommige ontdekkingen of kennismaking met nieuwe muziek zijn meteen raak. Vanaf de eerste tonen nestelt de artiest of band zich in de luisteraar. Zo nu ook bij de Australische mannen van Boy & Bear (“jongen en de beer”). Hun vierde album is een verzameling barokke indie rock. Denk aan Grizzly Bear, National, Radiohead en zelfs Crowded House.

De band moest het een tijd lang stellen zonder zanger en oprichter Dave Hosking. Door een bacteriële darminfectie werd hij ziek. Na een lange behandelperiode hervond hij zijn talent om teksten en melodieën te schrijven. Dat de titels van de liedjes haast allemaal iets van afstand, tegenslag of worsteling in zich hebben lijkt een weergave van de afgelopen periode te zijn. Alsof hij als songwriter in een keer de angst, onduidelijkheid en pijn van zich af zingt. Om nu weer hoop te hebben voor de toekomst. Als dat eigenlijk niet een soort van grondbeginsel van de blues is! Dit idee achter de muziek rechtvaardigt de plek hier op deze website.

Prijsnummer is Long,Long Way. Op een psychedelisch tapijt glijdt de tekst voorbij. De bezongen afstand uit de tekst is haast even ver als die van de Rocket Man  van Elton John of Space Oddity van David Bowie. Lichtjaren ver van de gewone wereld. Een eigen plek van eenzaamheid en verdriet.

Nieuwsgierig om de band live te zien? Komend voorjaar spelen ze op diverse plekken in Nederland en België:
05.02 2020 – De Roma, Antwerpen
06.02 2020 -TivoliVredenburg, Utrecht
07.02 2020 – Doornroosje, Nijmegen
08.02 2020 – Paradiso Noord, Amsterdam

Tracklist:
01. Work of Art
02. Suck on Light
03. Bird of Paradise
04. Telescope
05. Dry Eyes
06. Long Long Way
07. Off My Head
08. Bad People
09. Hold Your Nerve
10. Rocking Horse
11. BCS
12. Vesuvius

Website: Boy & Bear