Black Stone Cherry – The Human Condition
Format: CD Box Set – red transparent vinyl LP – Digital
Label: Mascot Label Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Met dit zevende album wil de band Black Stone Cherry uit Kentucky bewijzen dat zij nog steeds “ass” kunnen “kicken”. Kom op, jongens! Dat hoeven jullie toch niet meer te bewijzen? Ik wist het namelijk al lang al!

John Fredyoung (drums), Jon Lawhon (bas), Chris Robertson (zang, gitaar) en Ben Wells (gitaar, zang) rocken ook op dit nieuwe album op een zeer overtuigende wijze. In een stijl die ergens tussen Soundgarden en Aerosmith in ligt, dus met een funky groove in vrijwel alle nummers.

Neem nu de opener Ringin’ In My Head. Een rauwe funky rocker met de de doorleefde soulvolle zang van Chris Robertson in een prima combi van groovende rock en massief pompende riffs. Plus een knallende scheurende gitaarsolo! Again klinkt nog massiever en is een broeierige rocker met Steven Tyler-achtige zang.
De band ramt onvermoeibaar funky door in Push Down & Turn, een nummer met een grimmig geluid en een Soundgarden- achtige intensiteit.

Het gas gaat enigszins terug in de evengoed stuwende pomper When Angels Learn To Fly waarin de groove ruimte maakt voor een energiek melodieus geluid. Dan gaat de band weer voluiit in het furieus groovende Live This Way, dat lekker rauw en intens klinkt.
In Love With The Pain gaat het, hopelijk snel, zeer goed doen op de festivals. Dit Aerosmith-achtige nummer zal het publiek flink in beweging zetten.
Het geluid van Soundgarden is volop aanwezig in zowel het onstuimig rockende Ride als het zwaar groovende The Chain. Heel onverwachts duikt er een cover van Don’t Bring Me Down van het Electric Light Orchestra op. Een ludieke cover, die al gonzend toch op zijn plek lijkt.
De mix van Led Zeppelin en Aerosmith grooves in Some Stories is simpelweg fantastisch! In Devil In Your Eyes worden de Soundgarden invloeden zelfs met een Pearl Jam-achtig geluid vermengd met een majestueus swingend resultaat.
Black Stone Cherry sluit het album af met de recht-toe-recht-aan rocker Keep On Keepin’ On waar een Cheap Trick-achtig aanstekelijk geluid zit.

Geheel ten overvloede bewijst Black Stone Cherry dat ze nog steeds als een malle kunnen rocken!

Tracklist:
01. Ringin’ In My Head
02. Again
03. Push Down & Turn
04. When Angels Learn To Fly
05. Live This Way
06. In Love With The Pain
07. The Chain
08. Ride
09. If My Heart Had Wings
10. Don’t Bring Me Down
11. Some Stories
12. Devil In Your Eyes
13. Keep On Keepin’ On

Website: Black Stone Cherry