Betsy Phillips - Like We’re Talking
Format: CD - Vinyl - Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 29 november 2019

Tekst: Peter Marinus

Wat kan muziek af en toe toch een zalvende en rustgevende werking hebben. Zoals in het geval van singer-songwriter Betsy Phillips uit Omaha, Nebraska. Zij heeft een nieuwe EP uit, haar eerste release sinds vijf jaar. De EP werd geproduceerd door Dan Knobler, bekend van zijn werk met Rosanna Cash en Rodney Crowell. Daarnaast wordt Betsy bijgestaan door Anthony da Costa (gitaar), Ethan Jodziewicz (bas), Jamie Dick (drums), Danny Mitchell (piano, orgel, synthesizer) en Robby Hecht (zang).

Deze EP wordt gekenmerkt door een zwevend, intiem geluid waarin elementen van folk, Celtic folk en new age verwerkt zitten. En als bonus krijg je dan ook nog eens de loepzuivere, omfloerste stem van Betsy, die overeenkomsten vertoont met de stem van een Suzanne Vega of Heather Nova. Zes nummers, waarvan één als bonusnummer op de vinyleditie. Van die nummers springen de opener Like Were Talking eruit. Een warm galmend nummer met een mystiek Twin Peaks sfeertje door het vibrerende gitaarspel. Een zinderend mooi nummer!
Yours To Forget is iets luchtiger maar nog altijd met dat intieme Suzanne Vega-achtige geluid. Af en toe doet dit nummer dan ook aan diens “Marlene On The Wall” denken. Het breekbare Seeds heeft een hemels zwevend geluid met een aan Celtic folk/new age grenzende mystieke sfeer en zacht voorbij zwevende elektrische gitaar.
De fraaie tweede stem van Robby Hecht maakt de intieme bonustrack Sandhills nog mooier dan dat ‘ie al was.

Met deze prachtige, intieme EP van Betsy Phillips kom ik de komende feestdagen wel door. Ik kijk nu al uit naar haar nieuwe album!

https://www.youtube.com/watch?v=s3WFOBIkARU

Tracklist:
01. Like We’re Talking
02. Yours To Forget
03. Someone Like You
04. We Don’t Stay
05. Seeds
06. Sandhills (Vinyl Bonustrack)

Website: Betsy Phillips