Recensie: Barosz – Red Moon

 

Barosz - Red moon

Barosz – Red Moon
Format: EP / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Barosz is een band uit het Zuidlimburgse Heerlen, die regelmatig speelde op festivals in Nederland en Duitsland.

Hun tweede EP werd geproduceerd door Ingo Jetten (Trash Attic Audio) en staat bol van de 80’s wave invloeden waarbij je moet denken aan bands als the Sound, the Comsat Angels en Joy Division.

De band bestaat uit Paul Janssen (zang, synthesizer), Said Ait Abbou (gitaar), Rob Hetterscheid (bas), Servé Kowalski (gitaar) en Florian Kowalski (drums). Een Nederlands, Pools en Iraans gezelschap dus.

Door de genoemde 80’s wave invloeden zal het niet verrassend zijn dat er een donkere melancholieke sluier over de muziek van Barosz hangt.

Red Moon opent met donkere synthesizer golven en gaat verder als een donker wave nummer met kermende synthesizer en schrijnend schurend gitaarwerk. Een beklemmend mooi nummer!

De single Mindstealer is een stuwende donkere rocker met een galmende gitaar en een massief zwevend rockgeluid. The Rage begint krakend om verder te gaan als een pompend nummer met zwevende passages en schurende hoekige riffs.

In het intro van Silence duiken hoekig schuiende Faith No More invloeden op in een zoemend dreigend maar ook funky nummer.

De tweede EP van Barosz is een indrukwekkende, donkere release geworden. Hopelijk kunnen we de band snel weer live aan het werk zien en horen!

Tracklist:
01. Red Moon
02.Mindstealer
03. The Rage
04. Silence

Website: Facebook