Recensie: Jax Hollow – Underdog Anthems

 

Jax Hollow

Jax Hollow – Underdog Anthems
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Dit album is het debuutalbum van de Amerikaanse gitariste en zangeres Jax Hollow uit Nashville, Texas. En wat een geweldig debuut is dit geworden, zeg!

Jax beschikt over een zeer rauw vlammend gitaargeluid en een stem die ergens tussen Pat Benatar, Beth Hart en Alanis Morissette in zit.

De meeste nummers op dit album zijn snoeiharde bluesrock songs.

In de opener High Class Bitch introduceert Jax zichzelf via een messcherp rauw nummer met harde grooves, Jax’s snijdende gitaar en haar zeer overtuigende zang. Alsof Pat Benatar begeleid wordt door Led Zeppelin!

Say My Name is een razend,stomend en donker bluesrock nummer waarin Jax genadeloos op hol slaat. Wanted Woman stampt log voort met Jax’s vurige schurende gitaar. 52 Pickup heeft een luie groove en een licht psychedelisch randje.

Verrassend is Breathe, dat opent met bombastisch progmetal achtig gitaarwerk. Dat massieve geluid blijft aanwezig in dit furieus pompende nummer.
Op enkele nummers laat Jax de meer intiemere kant van zichzelf horen zoals in de bluesrock ballad Rebound met zijn hemels huilende Henrix geluid.
Drift Together is een intieme ballad met een Rolling Stones (Wild Horses)  geluid en met zang, die de kwaliteit van Beth Hart benadert.

De afsluiter Porcelain Red is Jax op haar intiemst. Akoestisch en breekbaar als…ja, inderdaad, porselein.

Ik ben behoorlijk onder de indruk van het debuut van de deze powerblues dame Jax Hollow.

Tracklist:
01. High Class Bitch
02. Rebound
03. Say My Name
04. Drift Together
05. Wanted Woman
06. 52 Pickup
07. Breathe
08. Porcelain Red

Website: Jax Hollow