Annika Chambers & Derrick Procell – Rise Up Resist
Format: 7” single / Label: Catfood Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Alsof de bevolking van Amerika nog niet genoeg te lijden heeft onder de Corona crisis heeft ze ook nog eens te maken met het geweldadige, racistische optreden van de politie tegen de donkere Amerikanen (hun eigen landgenoten!) en de absurde reacties van president Trump!

Het is dan ook niet zo gek, dat al deze toestanden de nodige protesten oproepen onder de Amerikaanse bevolking.

Nu ook in een muzikaal protest. Met een single die uitgebracht is als release van het duo Annika Chambers en Derrick Procell. Annika is een blueszangeres met al drie albums op haar conto en Derrick is een singer-songwriter uit Milwaukee, Wisconsin.

Rise Up Resist is het project van James Armstrong, die het nummer produceerde en de slidegitaar hanteert en werd geschreven door Bob Trenchard.

Als muzikanten kom je Marvin Little (o.a. bekend van zijn werk met Davy Knowles) op bas, Andrew Thomas (o.a. Ana Popovich Band en Bernard Allison) op drums, Marty Sammon op keyboards en gitarist Giles Corey (van de bands Mississippi Heat en Howard & the White Boys) tegen in een romig, zacht swingend soulbluesnummer met een krachtige oproep tot verzet.

Onder het mom “als we het zelf niet doen, wie doet het dan?”.

Trump krijgt er, begrijpelijk, flink van langs. “This is our country, it’s under attack, he’s tearing it down, we got to take it back”, “all he has to offer is more fear and hate”.

Deze single draagt hopelijk flink bij in de strijd tegen de huidige misstanden in de USA!

Tracklist:
01. Rise Up Resist

Website: Catfood Records