Ane Brun – How Beauty Holds The Hand of Sorrow
Format: CD – LP – Digital / Label: V2 Records – Balloon Ranger Recordings
Release: 2020

 Tekst: Paul Op den Kamp

Hoe het tweeluik compleet werd of hoe COVID-19 toch een positieve ontwikkeling had.

Afgelopen maand verscheen van de hand van Ane Brun al het album ‘After The Great Storm’, krap een maand later is er al nieuw werk. De zangeres had de intentie om te komen tot een dubbelalbum maar bedacht zich in de stilte van de eerste lockdown. Plots leken beiden helften niet een geheel maar losse entiteiten met hun eigen sfeer en emoties.

Recensie: Ane Brun – After The Great Storm

Voor ons als luisteraar is dit pure winst! Je luistert nu anders nu beide platen als losse stukken worden aangeboden. Het luisterend oor krijgt meer ruimte voor de wonderschone, onderlinge verschillen dan in de optiek dat je een grote brok muziek krijgt voorgeschoteld.

Vormden op het vorige album elektronica en de stem van Ane Brun een herfstige regenbui, dan belanden we nu met piano en strijkers in een winters landschap. Alle muziekklanken als kleine, serene sneeuwvlokken die omlaag dwarrelen. Het lage tempo en mineur akkoorden als aankleding van een volstrekt eigen wereld. Een sprookjeslandschap waar het veilig is en je eigenlijk niet meer weg wil.

De akoestische versie van Don’t Run And Hide van het eerste album geeft het project toch de zweem van een cyclus. De herhaling betekent dat het einde is bereikt. Dat beide platen los verschijnen weerhoudt de luisteraar niet dat hij/zij achter elkaar kan blijven draaien.     

 Voor komend jaar staan er in Nederland & België ook concerten gepland door de zangeres. Het blijft hopen dat we de nieuwe liedjes ook een live setting kunnen gaan bewonderen. De data zijn als volgt:

  • 3 November – Het Paard, Den Haag
  • 5 November – Orangerie, Brussel
  • 7 November – Melkweg, Amsterdam
  • 9 November – Doornroosje, Nijmegen
  • 10 November – Oosterpoort, Groningen

Tracks:
01. Last Breath
02. Closer
03. Song for Thrill and Tom
04. Meet you at the Delta
05. Trust
06. Gentle Wind of Gratitude
07. Breaking the Surface
08. Lose My Way (feat. Dustin O’Halloran)
09. Don’t Run and Hide (Piano Version)

Website: Ane Brun