Andy Watts – Supergroove
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Met gitarist Andy Watts hoort Israel er helemaal bij in de bluesrockwereld! Andy, uit Tel Aviv, trad inmiddels op met grootheden als Johnny Winter, Lucky Peterson en Bernard Allison en levert nu een schitterend nieuw album af waarop hij hulp krijgt van gasten als Joe Louis Walker, Coastin’ Hankop harmonica, Roy Young, Danny Shoshan, Gadi Altman en Eliza Neal.

Daarnaast wordt hij begestaan door een band, die bestaat uit Ilan Hillel (bas), Tom Bollig (drums), Eyal Klein (keyboards), Gregory Rivkin (trompet) Ioram Linker (saxofoon) en co-producer Kenny Neal.

Het is niet verwonderlijk dat de opener van het album, Supergroove, een funky groovend nummer is. Een instrumental met de warm schroeiende bluesgitaar van Andy in de hoofdrol met ondersteuning van soulvol pompende blazers en orgel.
Living Hand To Mouth is een cover van een Rick Estrin nummer. Een soepel pompende shuffle met de rauwe doorleefde gromzang van Roy Young en de schurende harmonica van Coastin’ Hank.
Danny Shoshan verzorgt de zang in de luchtig swingende soulblues Straight Shooting Woman. Een nummer, dat verrast met Eagles-achtige meerstemmige zang in het refrein en waarin Andy fel van zich af bijt. Door de zang van Joe Louis Walker is de slowblues Burning Deep een zeer warm en soulvol nummer met gevoelig gitaarwerk van Andy.
Dan is het tijd voor een luie funky cover van Freddie King’s Pack It Up met het gebarsten stemgeluid van Roy Young, dat hierdoor een extra intens bluesy geluid krijgt. Eliza Neal is met haar hese stem te horen in de funky blues Blues Of The Month Club met soulvol stotende blazers en Andy’s snijdende gitaar.
In Don’t Take My Blues Away is de gekwelde rauwe zang van Roy Young weer te horen. Zijn zang komt hoorbaar uit zijn tenen. In een cover van Don’t You Let Me Down van de 70’s band Jericho is Danny Shoshin te horen in een mix van een funky Bo Diddley beat met soulvolle poprock met een licht Santana randje. Vervolgens is Raw een opzwepende bluesrocker met Gadi Altman als zanger.
Het album wordt zeer sfeervol afgesloten met een cover van Peter Green’s Supernatural met een verrassende bijdrage van de fluweelzachte trompet van Gregory Rivkin.

Met dit nieuwe album vestigt Andy Watts zich stevig in de Eredivisie van de bluesrock!

Tracklist:
01. Supergroove
02. Living Hand To Mouth
03. Straight Shooting Woman
04. Burning Deep
05. Pack It Up
06. Blues Of The Month Club
07. Don’t Take My Blues Away
08. Don’t You Let Me Down
09. Raw
10. Supernatural

Website: Andy Watts