Kim Volkman & the Whiskey Priests – The Devil Won’t Take Charity
Format: vinyl LP / Label: Beast Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Dit album is al een tijdje uit maar is te goed om te laten lopen! Het gaat hier om het tweede album van de Australische band Kim Volkman & the Whiskey Priests.

De band, die bestaat uit Kim Volkman (zang, gitaar, bas), Tim Deane (sologitaar), Rick Student (bas) en Joe Cunliffe (drums), heeft het rockgeluid dat typisch Australisch is, rauw, simpel en zeer doeltreffend.

Hun rock heeft een punky energie en af en toe duiken er wat blues en Americana invloeden op.

Een goed voorbeeld van de rauwe sound van de band is de opener Alive & Well. Een ogenschijnlijk simpele rocker met een punky energie, Kim’s snauwende zang en Tim Deane die melodieuze gitaaraccenten rondstrooit.
Pontiac pompt zo mogelijk nog heftiger met overduidelijke punkinvloeden. Door de zeer rauwe zang van Kim kruipt dit nummer zelfs tegen het geluid van Motörhead aan. De riff-rock barst los in de uptempo rocker Anchor, dat invloeden van Cold Chisel verraadt.
De blues komt aan bod in het schroeiende en slijpende I’m Watching You waarin Kim doorleefd en rauw als Lemmy klinkt. Ook de cover van het Stones nummer Silver Train klinkt zeer overtuigend en smerig. De gevoelige kant van de band komt aan bod in de intieme ballad Cryin’ met een galmende twanggitaar en Kim’s gekwelde stemgeluid.
Closing Time klinkt ingetogen a la Tom Petty of Green On Red wat ook geldt voor Today.

Laat dit album van Kim Volkman & the Whiskey Priests niet onopgemerkt aan je voorbijgaan. Daar is het namelijk veel te goed voor!

Tracklist:
01. Alive & Well
02. Pontiac
03. Cryin’
04. Anchor
05. Closing Time
06. I’m Watching You
07. Today
08. Here Comes Johnny
09. Silver Train

Website: Kim Volkman