Acid Baby Jesus – Selected Outtakes
Format: vinyl 7” single / Label: Slovenly Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Acid Baby Jesus is een band uit Athene, Griekenland, die een zeer grote liefde heeft voor de psychedelische rock en pop uit de jaren ’60. En daarbij wordt de traditionele muziek uit Griekenland zeker niet vergeten.

De band werd in 2009 geformeerd en bestaat uit Till Stronis (bas), Noda Pappas (gitaar, zang), Otto Mentis (gitaar) en Nikos Baskozos (drums).

De twee nummers op deze single waren oorspronkelijk bedoeld als bonustracks voor hun Selected Records album en zijn nu dus op single verschenen.

Op Amelia hoor je inderdaad de Griekse traditionele op bouzouki gerichte traditionele muziek maar dan verpakt in een behoorlijk gedrogeerd psychedelisch nummer dat aan het 60’s psychedelische geluid van Pink Floyd of the Electric Prunes doet denken. Een indrukwekkende reis terug in de tijd in een zwaar benevelde trip.

Ook Hermit is een zwaar beneveld nummer dat af en toe aan “Egyptian Reggae” van Jonathan Richman & the Modern Lovers doet denken en waarin een Arabisch geluid rondhangt met tablas en fluitjes maar ook met hard snijdende fuzzgitaarwerk.

Ik heb mij met plezier laten meenemen op deze zeer overtuigende muzikale trip van Acid Baby Jesus.

Tracklist:
01. Amelia
02. Hermit

Website: Acid Baby Jesus