AC/DC – Power Up
Format: CD – LP – Digital / Label: Sony – Columbia
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Het leek het einde van het roemruchte Australische hardrockgezelschap AC/DC: het overlijden van mede-oprichter en gitarist Malcolm Young, drummer Phil Rudd die werd gearresteerd op verdenking van het een en ander, terwijl zanger Brian Johnson kampte met gehoorproblemen.
Na de Rock Or Bust Tour, met
Axl Rose van Guns ’n’ Roses achter de microfoon, zag de toekomst er voor Angus Young en zijn trawanten donker uit.

Verrassenderwijs is er nu toch ‘Power Up’, een twaalf rocksongs tellend album met de vertrouwde AC/DC-sound en zonder ook maar één zwakke broeder. Naar verluidt koos Angus Young voor diverse nummers op dit zeventiende studioalbum ongebruikte riffs uit van zijn overleden broer.

Dat resulteert in een uitermate sterk hardrockalbum met aanstekelijke melodieën, volvette en inventieve riffs, het solide werk van de ritmetandem, Phil Rudd achter de drumkit en de terug gekeerde bassist Cliff Williams,  en ook Johnson lijkt beter te zingen/schreeuwen dan ooit, hoewel wat technische ondersteuning daarbij nodig is.

Het is ondoenlijk om uit dit dozijn rockers hoogtepunten aan te wijzen; waarschuw de buren, pak je luchtgitaar en headbang een kleine drie kwartier door de kamer !

Tracklist:
01. Realize
02. Rejection
03. Shot In The Dark
04. Through The Mists Of Time
05. Kick You When You’re Down
06. Witch’s Spell
07. Demon Fire
08. Wild Reputation
09. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

Website: AC/DC