Tour Agenda – Op Tour Met Bintangs, Jesse Malin en Garrett T Capps

 

Tourdata:

Bintangs:
Okt. 17, 2021 Haarlem (NL) Patronaat
Nov. 07, 2021 Laren, Gld (NL) Bullrock Festival
Nov. 13, 2021 Monster (NL) Blues aan Zee Festival
Nov. 21, 2021 Uden (NL) De Pul
Nov. 27, 2021 Frieschepalen (NL) Ma Kelly’s
Dec. 19, 2021 Amsterdam (NL) Q-Factory
Jan. 22, 2022 Hoorn (NL) Manifesto

Bintangs uit Beverwijk bestaan 60 jaar en het goede nieuws is dat ze op hun nieuwe plaat ‘These Hands’ nog steeds klinken als een stel jonge honden. Tien nummers, voor het merendeel geschreven door oprichter Frank Kraaijeveld, waar de energie vanaf spat. Er is subliem gitaarwerk van Dagomar Jansen en Marco Nicola en Dr. John-achtige zang van Frank Kraaijeveld. Naast de eigen nummers is er een cover van Chuck Berry (Back To Memphis) en een prachtige versie van Sweet Louisa, een nummer van Franks broer Arti, de in 2018 gestorven medeoprichter van de groep. Bintangs werden altijd de Nederlandse Rolling Stones genoemd. These Hands maakt hun reputatie volledig waar.

Recensie: https://www.bluestownmusic.nl/recensie-bintangs-these-hands/

Jesse Malin:
Oct  30,  2021   Breda (NL) Mezz
Nov 01,  2021    Brussel (B) AB Club

Nov 06,  2021   Groningen (NL) Take Root Down Town
Nov 07,  2021   Den Haag (NL) Paard

New Yorker Jesse Malin maakte in de jaren negentig furore met DGeneration, een New York Dolls-achtige punkband. Daarna begon hij aan een indrukwekkende solocarrière waarin hij hulp kreeg van beroemde fans als Ryan Adams, Bruce Springsteen en Lucinda Williams. Sad And Beautiful World is een voorlopige kroon op zijn werk. Een album dat hij in twee hoofdstukken heeft verdeeld. Op het eerste deel, Roots getiteld, is hij de weemoedige Ryan Adams-achtige countryzanger, op deel twee, Radicals, is hij de Springsteen-achtige stadse rocker. Ondanks die invloeden blijft Jesse Malin toch vooral zichzelf; een weergaloze zanger en liedjesschrijver die met Sad And Beautiful World een prachtplaat heeft afgeleverd.      

Garrett T. Capps
Nov.  05, 2021  Leiden (NL), Q-Bus
Nov.  06, 2021  Groningen (NL) Take Root Down Town

De nieuwe plaat van Garrett T. Capps, het eigenzinnige countryfenomeen uit San Antonio, Texas, heet I Love San Antone en opent heel toepasselijk met een ode aan zijn woonplaats. I Like Austin, But I Love San Antone is Capps op zijn allerbest. Hard rockende honky tonk met een Sir Douglas Quintet-achtig orgeltje. De plaat sluit af met een cover van Capps’ held Doug Sahm: Goodbye San Antonio, Hello Amsterdam. Daar tussendoor levert Capps weer een stel fantastische eigen nummers af, krijgt hij hulp van accordeonist Santiago Jimenez Jr. in de Tex Mex-klassieker Margarita, Margarita en covert hij Jethro Tull’s Locomotive Breath. I Love San Antone is een feestplaat van de eerste orde en bewijst opnieuw dat Garrett T. Capps de koning van de rebelse country is, de enige echte space cowboy!