Recensie: Bintangs – These Hands

 

The Bintangs - These Hands

Bintangs – These Hands
Format: CD / Label: Miller Records – Sonic Rendezvous Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Klasse band, klasse album!

De Bintangs bestaan dit jaar 60 jaar!!! En dat gevierd worden ook!

Binnenkort verschijnt het 300 pagina’s dikke boek “Be Frank” en is er een jubileumconcert in het Muziekfort in Beverwijk.

En er is een nieuw album, ‘These Hands’. Een album, dat tot mijn grote schrik aangekondigd is als het “allerlaatste” album van the Bintangs.

Ik neem aan dat Frank Kraayeveld en zijn mannen ons hiermee in de maling nemen want de Bintangs, die gaan stoppen…dat kan toch niet?

Dan zouden we het moeten doen zonder de vertrouwde smerige Bintangs rock, die ons ook op dit nieuwe album weer tegemoet spat!

De Bintangs bestaan naast Frank Kraayeveld (zang, bas) uit Dagomar Jansen (zang, gitaar, harmonica), Burt van der Meij (drums) en Marco Nicola (gitaar, slidegitaar).

Het album start met Radio Mood en het is gelijk weer raak! Een rauw bonkend nummer met overduidelijke Bo Diddley invloeden en de als vanouds grommend zingende Frank. Marco Nicola bewijst opnieuw een prima slidegitarist te zijn.

De Bintangs hakken stevig verder met You Gotta Cross The Line, een stomend nummer, gezongen door Dagomar Jansen Go Go Give It A Go is een nummer van een vertrouwde Bintangs kwaliteit, dus rauw en opzwepend.

Het funky rockende Back To Memphis bevat wat “Treat Her Right” invloeden en de huilende harmonica van Dagomar Jansen. Sweet Louisa is een ballad, maar dan een Bintangs ballad hetgeen inhoudt dat Frank zijn “grintpad” zang er op los laat. Qua sfeer zit dit nummer in de hoek waar Wild Horses van the Rolling Stones ook geparkeerd staat.

Roll On Roll On grijpt terug op het Snake In The Grass geluid, dus een lekkere ongecompliceerde rocker. These Hands is super broeierig en heeft een haast swamp-achtige sfeer met de dreigende gromzang van Frank.

De Bintangs hebben met We Wanna Thank You een dankbetuiging opgenomen voor de fans en de talloze muzikanten, die ooit in de Bintangs hebben gespeeld. “So many faces, so many styles”.

Gelukkig hoor ik Frank zingen “this band is still going strong”, dus daar maak ik dan (hoopvol) uit op dat er geen sprake is van een “allerlaatste” Bintangs album.

Wat zouden we zonder de Bintangs moeten? Ze klinken op hun nieuwe album nog net zo rauw en levendig als in hun beginperiode. Dus stoppen is totaal geen optie!

Tracks:
Radio Mood (4:00)
You Gotta Cross the Line (3:51)
Go Go, Give It a Go (3:55)
Back to Memphis (3:47)
Sweet Louisa (4:03)
Roll On, Roll On (3:53)
Buy Yourself a Little Pleasure (4:19)
These Hands (3:37)
Get Alive (3:36)
We Wanna Thank You (3:53)

Nieuw album/ nieuw boek

Bintangs de oudste nog spelende rockband van Nederland, opgericht in 1961 door Frank en Arti Kraaijeveld bestaat 60 jaar! Bintangs vieren hun 60 jarig bestaan op zaterdag 18 september 2021 met een nieuw album “These Hands”, een 300 pagina’s tellend boek “Be Frank” en een jubileum concert in het Muziekfort te Beverwijk.

Tijdens de avond de release van het nieuwe album en boek en een full concert van de band. Ook verkoopstands met Bintangs merchandise en verkoop nieuw album en boek. Verder een expositie over de totstandkoming van het boek “Be Frank”, en je kunt een kijkje nemen in de oefenruimte van Bintangs. Sowieso is het Muziekfort al een bezienswaardigheid. Er is volop eten en drinken verkrijgbaar.

Bintangs spelen buiten (overdekt) in een prachtige ambiance op een prachtig stuk cultureel erfgoed met een prachtige lichtshow.
Let op!! Beperkt aantal toegangskaarten!

Op deze speciale avond kun je de speciale Bintangs “60 Years Bag” aanschaffen voor de speciale prijs van €50.- !! Inhoud: Boek “Be Frank”, Nieuwe limited cd “These Hands”, Promo Cd Single “Radio Mood”, T-Shirt 60 years/these hands, Poster!!

De eerste 100 kopers van het boek “Be Frank” krijgen er een originele pagina ontwerpschets van het boek gratis bij! Op aanvraag met handtekening.

Bintangs is rock ’n roll pur sang, ongepolijst en meeslepend. Voor veel babyboomers de soundtrack van hun jeugd. Bintangs met een rijke historie. In 2019 is de band opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. Bintangs heeft vele formaties gekend maar bestaat vandaag de dag uit oprichter Frank Kraaijeveld, Dagomar Jansen, Burt van der Meij en Marco Nicola.

Bintangs release en jubileum concert:
Zaterdag 18 september 2021 (Totaal uitverkocht)

EXTRA data Zondag 19 september 2021 (check tijd op ticketkantoor of Bintangs site)
Muziekfort, Aagtendijk, Vuurlinie 1, 1948 PX, Beverwijk
Start ticketverkoop op 9 augustus 2021 om 12.00u via: Tickets: https://www.ticketkantoor.nl/shop/bintangs
Entree €15.-

Deuren open: 18.30
Aanvang concert: 20.30

Tip: kom met de fiets of met openbaar vervoer! Er rijden ook taxi’s!
Houd rekening met mogelijke corona regelgeving zoals het tonen van vaccinatie of test bewijs!

Zie voor route en verdere info:
www.muziekfort.nl
muziekfort@outlook.com
tel: 06 48589446

Website: https://www.bintangs.nl/