Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Er komen wel releases van Nederlandse bands en artiesten uit maar promotieoptredens zijn er momenteel niet bij.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit eigen land voor.

Moods
Deze band uit de omgeving van Purmerend begon als “gewone” coverband en besloot in 2014 als Pink Floyd tribute band verder te gaan, aanvankelijk om het album ‘Dark Side Of The Moon’ uit te kunnen voeren. Inmiddels spelen ze nog veel meer nummers van Pink Floyd.
De band bestaat uit Peter van Dijk (gitaar, zang), Joost van de Wal (saxofoon, zang), Clemens Roosendaal (zang), Marco van Riessen (bas), Harold Visser (drums), Marcel Visser (toetsen) en zangeressen Danielle van Zelst en Ilone Kops.

Website: Moods

Dizzy Man’s Band 2.0 The Legacy
De Dizzy Man’s Band heeft nog steeds een grote naam in de Nederpop historie mede door hun hilarische optredens met o.a. Bob Ketzer als Penny Te Mager maar zeer zeker ook door hun prima mix van pop en brassrock.
Het is aan de weduwe van Dizzy Man’s Band gitarist Dirk van der Horst (later bij BZN) te danken dat we nog steeds van het Dizzy Man’s geluid kunnen genieten. Zij kwam namelijk in contact met Gerard Kolenbrander waarna Dizzy Man’s Band 2.0 The Legacy van start ging.
De band bestaat uit de originele blazerssectie van de Dizzy Man’s Band Bert Ramaakers (saxofoon) en Jan Doedens (trompet) en Kees Klaassen (zang), Kees de Groot (gitaar), ex-Rob Hoeke’s Rhythm & Blues Group bassist Willem Schoone, Ivan Schilder (toetsen), Peter Smit (drums) en mafketel Theo The Lunatic.

Website: Dizzy Man’s Band 2.0 The Legacy

Steeler
Als je als Led Zeppelin tributeband van Jimmy Page het compliment krijgt dat je de Led Zeppelin op perfecte wijze brandend houdt, doe je het toch goed, lijkt mij!
Dat gebeurde de band Steeler met gitarist Luca Giordano, bassist Jan Pieter Hofman, Lennard Veldhoen (drums) en zanger Jeroen NIelen.

Website: Steeler