Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Er komen wel releases van Nederlandse bands en artiesten uit maar promotieoptredens zijn er momenteel niet bij.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit eigen land voor.

Van Halen Tribute Band 5150
Ten eerste de West-Brabantse Van Halen Tribute Band 5150, een band, die helemaal idolaat is van gitarist Eddie Van Halen en een band, die zich richt op de eerste Van Halen albums met af en toe een uitstapje naar de latere albums.

De band bestaat uit de gitaristen Conrad Hultermans en Senbas Honing, Frank Dries (bas), Stefan Maas en Stan Verbraak (zang).

Website: 5150

KISSterious
Een Kiss tribute band, compleet met de zo bekende Kiss kostuums is de band KISSterious. En óók met de showelementen als rookmachines, vlammen, sirenes and vuurwerk.
De band bestaat uit Maarten van Schoorl, Keffin Hauser, Erik Schut en Mauro Oliver.

Website: KISSterious

Let Love Rule
Zanger-gitarist k]lijkt, qua uiterlijk, eng veel op Lenny Kravitz. Het is daarom niet meer dan logisch dat hij de frontman is van de Lenny Kravitz Tributeband Let Love Rule.

Website: Let Love Rule