The Dukes Of Bordello – Deaf Or Gory
Format: Red Vinyl 7” EP / Label: Undead Artists Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Bij het lezen van een bandnaam als the Dukes Of Bordello kan je er haast automatisch vanuit gaan dat je hier met een rauw rockende band te maken krijgt. En in het geval van dit Britse trio klopt dit dan ook helemaal.

Andy Barrott (zang, gitaar), Chip Waite (bas) en Craz Taylor (drums) mengen op heerlijk smerige wijze garagepunk met psychobilly. De psychobilly invloeden komen dan met name van de hard “slappende”bas.

Zoals in de opener Think I’m Turning Psycho, een rauw pompend nummer met een meedogenloze rauwe, haast Motorhead-achtige intensiteit waarin heel even plaats is voor een galmende twanggitaar break. De Sonics klassieker Strychnine is gestoken in een gemeen rauwe beukende versie met een keihard boppende bas en vlammende gitaarriffs.
Ook Won’t You Make Up Your Mind is een cover. Een cover van de wat minder bekende band Coloured Balls. Hierin ramt ons trio weer onvermurwbaar door in een stomende punky rocker. Onbehouwen en dus erg lekker!
Tot slot hoor je nog een live uitvoering van All In The Name. En dat is wederom een zeer prettige smerige rocker!

The Dukes Of Bordello is een zeer energiek en zeer smerig klinkend trio dat je met deze EP lekker maakt voor een hopelijk snel te verschijnen nieuw album.

Tracklist:
01. Think I’m Turning Psycho
02. Strychnine
03. Won’t You Make Up Your Mind
04. All In The Name (live)

Website: The Dukes Of Bordello