Tekst: Peter Marinus

Door het Corona virus ligt de muziekscene over de hele wereld qua concerten helemaal stil. Hierdoor worden de artiesten natuurlijk hard financieel geraakt. Promotie voor hun nieuwe releases is vrijwel onmogelijk via optredens. Ook de zogenaamde tribute (of cover) bands staan stil door het ontbreken van optredens.

Dat is in Nederland natuurlijk niet anders. Er komen wel releases van Nederlandse bands en artiesten uit maar promotieoptredens zijn er momenteel niet bij.

De tributebands moeten het nu juist van hun optredens hebben aangezien de meeste van die bands geen albums uitbrengen.

Om nu te voorkomen dat die bands door het virus helemaal ondersneeuwen en de kans lopen om vergeten te worden stel ik je drie tribute acts uit eigen land voor.

Als er één band is die de muziek van Muddy Waters eer aandoet is het wel The Muddy Waters Tribute Band. Onder leiding van de in de blueskringen zeer bekende gitarist Robbert Fossen en verder bestaand uit de Dutch Blues Award winnaar Thomas Toussaint (harmnica), Lothar Wijnvoord (gitaar), Ivan Schilder (piano, zang), Dirk Wagensveld (bas) en Lars Hoogland (drums).

The Dutch Disciples is een Ronnie James Dio tribute band, die in 2017 werd opgericht door zanger John Jaycee Cuijpers, die in meerdere tribute bands is terug te vinden en een verleden heeft in bands als Ayreon en Praying Mantis.. Verder bestaat de band uit Hans in ’t Zandt (drums, o.a. ex-Vengeance en Praying Mangtis), Gert Nijboer (gitaar, o.a. ex-Highway Chile), Luuk van Gerven (bass, o.a. ex-Robby Valentine) en René Kroon (toetsen, o.a. ex-Sun Caged)

Stormbringer staat bekend als de beste Nederlandse Deep Purple tribute band, die moeiteloos de muziek van alle bezettingen, die deze hardrocklegende heeft gehad, ten gehore brengt.

Websites:
The Muddy Waters Tribute Band
The Dutch Disciples
Stormbringer