Hendrix 50th Memorial show 

Op 18 september 2020 is het vijftig jaar geleden dat Jimi Hendrix, een van de meest invloedrijke gitaristen uit de muziekgeschiedenis is gestorven. Naar aanleiding van Jimi’s sterfdag zullen The Tightropes samen met special guest Tom Veltien op gitaar, een avondvullende “Tribute to Jimi Hendrix” verzorgen. Liefhebbers van Hendrix en zijn bluesrock kunnen tijdens een van de vijf shows hun hart ophalen en genieten van zowel bekende Hendrix-hits en -klassiekers als een greep uit obscuurder materiaal. Dit vanzelfsprekend allemaal in een setting die corona-proof is.

Oorspronkelijk stonden The Tightropes en Tom Veltien al op de bill voor een reeks van vijf Jimi Hendrix festivals door het gehele land samen met een divers gezelschap van nog zes binnen- en buitenlandse gitaristen. Vanwege de coronacrisis zullen deze festivals plaatsvinden in 2021.

The Tightropes

The Tightropes is een stomend, blues-gedreven, funky powertrio die weet hoe je muziek maakt. “I jam therefor I am” is de filosofie die de band ademt; De liveshows van het drietal staan bol met terplekke geïmproviseerde, soulvolle jams doorspekt met een lading vette groove. 

De band speelt muziek in de traditie van The Jimi Hendrix Experience, Cream en andere power-trio’s uit dat tijdperk, overgoten met een vette juslepel funk a la Sly & The Family Stone en The Meters. Deze combinatie aan stijlen definieert hun karakteristieke sound en vibe wat er samen met hun plezier in het samenspelen voor zorgt dat eenieder een glimlach op zijn gezicht krijgt.
Laurence Jones: “These guys rock! Make sure to check them out.”
Grandmaster Flash: “Wow man, you guys are groovy.”

www.thetightropes.com
www.facebook.com/thetightropes

Tom Veltien
photo credits: Harrie Huisman

Grensverleggend is het stempel dat stevig op het temperamentvolle gitaartalent Tom Veltien gedrukt kan worden. Energiek, impulsief en dynamisch zijn de krachttermen die hier volledig van toepassing zijn. Deze jonge onbesuisde gitarist heeft alles onder controle en is beïnvloed door Pink Floyd, Jeff Beck, Jimi Hendrix en speelde met muzikanten uit binnen- en buitenland. Hij mocht zich zelfs twee keer op eigen titel op het grootste gratis Europese blues- en rootsfestival Ribs & Blues presenteren.

Tom speelde op festivals als IJsseljazz, GitGo Blues Festival en Texel Blues, waar hij de Young TexelBlues Challenge Award won. Geen uitdaging is te groot voor deze 23-jarige gitaargrootmeester. Blues Magazine over Tom Veltien. “Als een volleerd gitaarvirtuoos presenteert hij zichzelf aan een enthousiast publiek. Hij zingt er ook nog eens fijn bij en zijn flitsende gitaarwerk zorgt voor menig kippenvel moment. Deze jongen gaan we zeker terug zien!”

https://www.facebook.com/TomVeltienBand

Tourdata

16 September 2020 – Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
17 September 2020 – Tivoli de Helling, Utrecht
18 September 2020 – Muziekgieterij, Maastricht
20 September 2020 – Melkweg, Amsterdam (middagshow)
20 September 2020 – Melkweg, Amsterdam (avondshow)