Harlem Lake – A Fool’s Paradise

 

Harlem Lake - A Fool's Paradise

Het album is sinds 31 oktober uit op CD, gepresenteerd door Johan Derksen in Grolloo.

As vrijdag (12.11) vindt de wereldwijde release plaats, aangezien het album dan verschijnt op alle streaming services.

Ook spelen we die dag live op Radio 2 bij Giel Beelen! Zaterdag verschijnt meteen ook een alternatieve live versie van de titelsong.

Format: CD & Special Edition CD
Label: Eigen Beheer
Release: 2021

De reguliere CD bevat 8 nummers en een boekje met de lyrics. De Special Edition CD is een uitbreiding hierop en een echte collector’s item

gelimiteerd tot 100 stuks

2 extra live versies

speciale verpakking

genummerd

Website: https://harlemlake.com/

Op 3 september 2021 debuteert de Southern Rockband Harlem Lake met de single The River tijdens hun support show voor Walter Trout in 013, Tilburg. Met hun roots in de bluesmuziek, verkent de band moeiteloos de grenzen van het aloude genre en brengt een verfrissende eerste single uit ter voorbereiding op hun debuut plaat.

Geïnspireerd door de Mississippi River eist zangeres en songwriter Janne Timmer haar kracht terug in een ongezonde relatie. ‘I’m not gonna teach you if you never learn’ zingt ze nadat haar wederhelft haar voor de zoveelste keer afvalt. Het nummer is geschreven in Memphis, TN – waar de band Nederland vertegenwoordigde op de International Blues Challenge 2020 – na een avondwandeling langs de Ol’ Man River. De female fronted bluesrockband bereikte de halve finale en ging met veel nieuwe Amerikaanse fans naar huis.

Zoals de bandnaam al doet vermoeden, komt Harlem Lake uit de Haarlemmermeerpolder. Onder de bandnaam Dave Warmerdam Band troffen de leden elkaar tijdens hun tienerjaren in de gedeelde liefde voor bluesmuziek in 2017.

4 Jaar later veranderden ze de bandnaam naar Harlem Lake toen zij zichzelf opnieuw uitvonden tijdens het schrijven aan hun debuutalbum ‘’A Fool’s Paradise Vol.1’’, dat later dit jaar zal verschijnen. De 8 nummers daarop vertellen over hoe we constant proberen te balanceren tussen onze interne en externe wereld. Liefde, verlangen en verlies leren ons steeds nieuwe dingen over onszelf en Harlem Lake weet dit moeiteloos te vangen in herkenbare, zelfkritische liedjes.

Hoewel ze nog steeds eer bewijzen aan de blues, komen ze met een fris Southern geluid geïnspireerd door artiesten als Joe Bonamassa, Mark Knopfler, Little Feat en Beth Hart.