Concertfoto’s: Harlem Lake – Hofsteenge Grollo 31 oktober 2021

 

01 - Harlem Lake

Tekst en foto’s: Edwin Fabriek

Succesvolle cd-presentatie Harlem Lake in Grolloo

Waar anders dan in Restaurant Hofsteenge in Grolloo, het epicentrum van de Nederblues, ga je je cd-presentatie houden als je een bluesgerelateerde cd uitbrengt?

Harlem Lake, voorheen Dave Warmerdam Band, wilde de presentatie van haar eerste cd (onder de nieuwe naam), ‘A Fool’s Paradise Volume 1′, in ieder geval graag in Hofsteenge houden, op zondag 31 oktober 2021.

Mooie bijkomstigheid is dan dat, indien beschikbaar, Johan Derksen de presentatie (eigenlijk meer een aankondiging, want al snel na het inleidende praatje ging zijn aandacht weer naar het voetbal in zijn huis dichtbij) op zich wil nemen. Uiteraard was Johan zeer te spreken over de cd (“Dit is onnederlands goed en ik kan de hem echt aanbevelen. Echt een prachtige, waardevolle CD om in de kast te hebben staan.”).

De kern van de groep wordt gevormd door zangeres Janne Timmer, Dave Warmerdam (Hammond, gitaar) en Sonny Ray (leadgitaar), die allen al vanaf het begin van de oprichting present waren. Aangevuld met drummer Benjamin Torbijn en bassist Kjelt Ostendorf heb je de basis samenstelling van de groep.

Maar af en toe, en eigenlijk het liefst, pakt de band uit met een 12-mans (vrouw) formatie. Compleet met blazers, percussie en achtergrondzang.

En hoe kan het ook anders dan dat er in Hofsteenge een voltallige 12-persoons band kwam spelen. Ook het in groten getale aanwezige publiek kon deze bezetting waarderen. Voor sommige van de bandleden moet het ietwat kleine podium echter wel een beproeving zijn geweest en verre van ideaal.
Hoewel de jonge band bluesroots heeft en de muziek zeker ook raakvlakken met de blues heeft, is het gamma zeker breder en heeft het zelf liever over swampy Southern Rock maar dan gewoon uit de delta van de Haarlemmermeer (vandaar de groepsnaam).

Het live vertolken van de cd, aangevuld met ander materiaal en enkele covers, voor een enthousiast publiek was een prachtige ervaring. Iets wat zangeres Janne danig emotioneel raakte. Maar naast deze traan was het zeker ook een middag met een lach.

Hoofdrollen waren er voor frontvrouw en zangeres Janne, die weer bewees over een geweldige stem te beschikken en de band naar grote hoogten te kunnen tillen, de passionele Hammond-speler Dave Warmerdam en stergitarist Sonny Ray.

Het was al met al een zeer geslaagde middag, met een lekker enthousiast publiek, dat je met het idee achterlaat: wanneer kan ik deze band weer zien spelen?

Website: https://harlemlake.com/

02 - Harlem Lake.jpg

 

 

 

05 - Harlem Lake

 

06 - Harlem Lake

 

07 - Harlem Lake

 

 

09 - Harlem Lake

 

10 - Harlem Lake