Dieter Van Der Westen & Eric Van Der Westen – The Sun Will Rise Again
Format: CD
Label: Eigen Beheer
Release: 2021

Vrijdag 12 maart 2021 wordt het nieuwe akoestische album ‘The Sun Will Rise Again’ van Dieter en Eric van der Westen gepresenteerd vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. De presentatie is te volgen vanaf 21:00u via de website en socials van Paradiso. Check de link onder en allemaal kijken:

Livestream: Dieter en Eric van der Westen – The Sun Will Rise Again

 

Release datum: 14 maart, 2021

Broers Van der Westen maken voor de eerste keer samen een album met liedjes over onbevangenheid en hoop.

Terwijl Eric Van Der Westen (57) samen met o.a. de Turkse superster Sezen Aksu wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hal! bestormt, speelt zijn broer Dieter Van Der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba.
Ze ziin trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden liggen in eerste instantie ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. AIs alles stilvalt, besluiten de broers samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs waar ze beiden al jarenlang een voorliefde voor hebben.

Op het akoestische duoalbum ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ’traditionals’.
Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor
Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij zowel solo als met de Dieter Van Der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt.
Eric is groot geworden in de jazz- en lichte muziek en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat als Lenine, Kenny Wheeler, Jasper van t Hof en Habib Koite.

Dieter en Eric komen uit een Tilburgs gezin van vier broers. Op zijn 8e krijgt Dieter zijn eerste gitaarles van Eric, die dan al 19 jaar oud is. Eric leert hem zijn eerste liedjes op de gitaar, maar als Eric ook de droge muziektheorie van het conservatorium probeert over te brengen op zijn kleine broertje, dan haakt Dieter af. Hij wil vooral liedjes spelen die hij mooi vindt en kiest al snel zijn eigen weg. Nu 38 jaar later vinden ze elkaar en bundelen ze hun liefde voor muzikale verhalen in een eerste gezamenlijk album.

Met het nieuwe album bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest. ‘The Sun Will Rise Again’ gaat over liefde, onbevangenheid en bovenal hoop.
Dieter en Eric verheugen zich op wat er straks na de coronacrisis weer komen gaat. “We willen zoveel mogelijk (shows) spe/en en mooie theatertjes leren kennen. Klein spelen is echt heel erg leuk, het goot om de muzikaliteit en het contact met het publiek.

Website: Dieter Van Der Westen