Dan Krikorian – Alive in Costa Mesa
Format: Digital
Label: Independent
Release: 2020

‘Alive in Costa Mesa’ is vanaf 25 september 2020 als digital release verkrijgbaar

Al jaren bekend als een bedachtzaam, humoristisch en emotioneel live-artiest, nam Dan Krikorian, in de zomer van 2019, zijn eerste live-album op. “Alive in Costa Mesa”, werd opgenomen voor een groot publiek in Krikorian’s geboorteplaats Costa Mesa, tijdens The Orange County Fair. Het live-album bevat 24 songs en toont niet alleen Krikorian’s solo talent maar ook hoe hij een 7-koppige band kan sturen. Luister naar de intieme solo uitvoering van “Lyla”, maar ook naar full-band rockers als “Somethin ’Good”, “High Heels” en natuurlijk naar de magische kraker “Maggie”. Krikorian’s kenmerkende snelle humor schittert in de tussenmomenten van het album en biedt fans een complete luisterervaring van begin tot eind.

Terwijl hij in het voorjaar van 2019 in Nederland op tournee was en Wim’s Muziekkelder (Video) plat speelde, groeiende zijn reputatie in zijn thuisland. Krikorian tilt nu zijn muzikale carrière naar een nieuw hoogtepunt. Afgelopen maanden heeft hij samengewerkt met niemand minder dan Andrew Heringer. Heringer maakte deel uit van de succesvolle Amerikaanse band Milo Greene.
Heringer werkte o.a. ook samen met Damien Rice, Joshua Radin en Jon Bryant. Deze loepzuivere samenwerking zal uiteindelijk resulteren in de release van Krikorian’s nieuwe EP, dat hoogstwaarschijnlijk in de lente van 2021 uit zal komen.

Bijzonder trots zijn we dan ook dat ik Dan Krikorian het komende jaar mag helpen om zijn muzikale aanwezigheid in de EU en de UK nog verder uit te breiden.

Hier alvast de teaser video van zijn nieuwe single “New England” die op 13 november zal uitkomen.

Zoals het er nu naar uitziet komt Dan Krikorian eind mei begin juni 2021 opnieuw naar Europa. Er staan inmiddels al een aantal solo shows gepland in Nederland.

04 Juni: Cafe Peter en Leni, Steendam
05 Juni: St. Jakob’s Chapel, Nijmegen, NL

Video Première I Dan Krikorian – High Heels