All female roots band Bootleg Betty komt met tweede single en kondigt release full length debuutalbum aan.

De vrouwelijke roots band Bootleg Betty brengt haar nieuwe single ‘Mockingbird’ uit. Mockingbird is de tweede single van het op vrijdag 23 oktober te verschijnen album ‘Soul Searching’ en is het vervolg op de begin mei uitgebracht single ‘Castles in the Sky’.

In het nummer Mockingbird (Engels voor Spotlijster) prijst Bootleg Betty een mockingbird die haar eigen geluid laat horen. Waar een mockingbird normaal gesproken juist wordt geprezen om haar briljante imitaties, is dit nummer juist een eerbetoon aan een mockingbird die haar eigen geluid laat horen én een eerbetoon aan de moed en de volharding die er voor nodig is om bij dat eigen geluid te blijven terwijl de wereld haar ervan probeert te overtuigen hoe ze eigenlijk klinken moet.

Het uit vijf vrouwen bestaande Bootleg Betty is al jaren actief op de Nederlandse podia. De band deinst er, zowel op plaat als op podium, niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vijf jaar geleden bracht Bootleg Betty hun debuut EP ‘Left the Barn’ uit. Op basis van deze EP hebben de dames de afgelopen jaren een goed gevulde live-agenda kunnen opbouwen.

Na een paar jaar krijgt de band het verlangen om ook weer met nieuw werk aan de slag te gaan. De band schrijft nieuwe nummers en aan het begin van dit jaar nemen de Betties, samen met producer Sebastiaan van Bijlevelt, hun intrek in de Galloway Studio in Nijmegen. Daar werkt Bootleg Betty aan ‘Soul Searching’ hun nieuwe, eerste full length, album. Op ‘Soul Searching’ blijft de band trouw aan hun oude, catchy roots sound maar voegen ze er frisse en eclectische invloeden aan toe.

In de afgelopen jaren maken de bandleden veel mee. Onder andere het vertrek van gitariste Imke Loeffen is voor de band een grote verandering. Mede onder invloed van de nieuwe gitariste Geena Dee heeft Bootleg Betty, zonder hun roots te vergeten, een andere sound gekregen. Qua stijl gaat Bootleg Betty met één sterk been een andere kant uit, met het andere been blijven ze in hun eigen roots- en rockabilly straatje.

Het uitbrengen van het ‘Soul Searching’ album staat gepland voor vrijdag 23 oktober. De dag daarna zal in Brebl, in thuisstad Nijmegen, de albumrelease gevierd worden.

photo credits: Guido Roncken