Webb Wilder – Night Without Love
Format: CD – LP
Label: Landslide Records / Sonic RendezVous
Releasedatum: 10 april 2020

Overschrijdt veel grenzen en bevat rock & roll, Americana, country met twangy gitaren, een beetje soul, blues met rauwe hillbilly elementen

Webb Wilder is een rocker en Americana man die we altijd erg tof hebben gevonden, zijn muziek overschrijdt veel grenzen en bevat rock & roll, Americana, country met twangy gitaren, een beetje soul, blues met rauwe hillbilly elementen.

Hij doet dat al vele jaren maar voor wie zijn muziek toch nog niet kent: het zit een beetje in dezelfde lijn als Jesse Dayton, the Paladins , Jason & the Scorchers.

Op ‘Night Without Love’ speelt Wilder zo ongeveer de helft eigen songs en de andere helft zijn covers van andere acts die hij bewonderd. Dat zijn niet super geijkte covers maar smaakvol gekozen songs die hij met zijn gebronsde stem een Webb Wilder makeover heeft gegeven.

Zoals bijvoorbeeld het prachtige Be Still van Los Lobos of Hit the Nail On The Head van The Amazing Rhythm Aces of Chip Taylor’s Holdin’ On To Myself .

Hij noemt het zelf in het hoesje zijn “Big Book of love, take it from the man who knows”. Verder staat er op het hoesje ook dat er in elke song een geheime boodschap zit. Gelukkig hebben we nu allemaal ook de tijd om naar zulks te zoeken;-)

Tracks:
01. Tell Me Whats Wrong
02. Night Without Love
03. Hit The Nail On The Head
04. Holdin On To Myself
05. Be Still
06. Illusion Of You
07. Buried Our Love
08. Sweetheart Deal
09. Ache And Flake
10. The Big Deal
11. Hi Heel Sneakers

Website: Webb Wilder