Vintage Dutch – In My Own Voice

 

Vintage Dutch - In My Own Voice

Vintage Dutch – In My Own Voice
Format: CD – Vinyl
Label: Concerto Records
Release: 2021

Release datum: 2 Oktober, 2021

Het debuutalbum van de funk-, jazz- en soulband

Je zou kunnen zeggen dat het Noord-Hollandse Vintage Dutch door toeval is ontstaan. The Tibbs, dat inmiddels een internationale carrière heeft, zocht in 2O19 een nieuwe zangeres.
Tijdens de audities was Paul Jonker, die ook in The Tibbs speelt, dermate gecharmeerd van zangeres Kim Berger, dat hij haar vroeg zich te voegen bij een band die hij net was gestart met aantal bevriende muzikanten, waarmee hij in die periode een aantal nummers had opgenomen. Vintage Dutch was geboren.

‘ln My Own Voice’ is het debuutalbum van de funk-, jazz- en soulband, die voorafgaande aan de release van het album al een aantal singles uitbracht, waarmee het swingende gezelschap o.a. de Soul & Jazz lijst van Radio 2 haalde. Probeer ook maar eens stil te zitten.
Party guaranteed!

Biografie

ln 2019 vroeg Paul Jonker (The Tibbs en Elsa Birgitta Bekman) een paar bevriende muzikanten een aantal zelf geschreven liedjes in te spelen in zijn eigen Studio Sub45.
Direct was er een ‘muzikale klik’ en werd besloten om verder te gaan als vaste band. Toen EIsa The Tibbs verliet voor haar solocarrière ontmoette Paul tijdens een auditie Kim Berger (vocals). Paul was dusdanig onder de indruk dat hij haar vroeg als frontvrouw voor zijn band en hiermee was Vintage Dutch een feit. De daaropvolgende maanden werd er in sneltreinvaart gewerkt aan het vinden van een eigen sound en het schrijven van Iiedjes.

De gezamenlijk ambitie: zo snel mogelijk een single / album uitbrengen en voor het hoogst haalbare gaan! Het eerste wapenfeit was de single ‘lt Must Be Love’ (november 2019). Het nummer werd meteen opgepakt door de Nederlandse radiostations en stond een aantal weken op radio en Spotify playlists.

De daarop volgende tweede single ‘Just Me’ bracht het zelfs tot soultip van de maand bij Radio 2. Onlangs werd de formatie versterkt met Ruben de Ruiter (percussie) en toonde Concerto Records interesse om het debuutalbum uit te gaan brengen.

Vintage Dutch - In My Own Voice - inside

De release van het debuutalbum ‘ln my Own Voice’ die op zowel cd als vinyl verschijnt staat gepland op 2 oktober.

De daarop volgende liveoptredens staan geheel in het teken van het promoten van het nieuwe album met als gezamenlijk doel; het veroveren van Europa.

Website: http://www.vintagedutch.com/

Vintage Dutch - In My Own Voice - back