Vijftig jaar nadat ‘Summer of Love’ zijn intrede maakte en ‘Je t’aime Moi Non Plus’ de internationaal hitlijsten domineerde, neemt Bobbi je graag mee in haar dagdroom, haar debuutplaat: Un Jour. Twaalf liefdesliedjes vol lust en intimiteit geschreven in samenwerking met Gerry Arling en Christal G.

Geïnspireerd door het muzikale erfgoed van Serge Gainsbourg, Françoise Hardy, Nouvelle Vague, Donna Summer, Danger Mouse en Portishead. De eerste single ‘Dans Mon Lit’ verscheen op 1 juli 2019 en werd gepresenteerd tijdens haar release show in Le Bizz’Art in Parijs.

Bobbi is het alter ego van de Nederlandse zangeres en internationaal model Margriet Planting, ook bekend als voormalig bandlid van Zazi. Met Zazi speelde ze shows over de hele wereld, van de westkust van Noord-Amerika, Canada tot Kaapstad, Sint Petersburg en Zuid-Korea. Ook speelde ze met Zazi in het voorprogramma van Charles Aznavour in Amsterdam. Ook speelde ze in het voorprogramma van de Nederlandse tour van Nouvelle Vague.

‘Un Jour’ is geproduceerd door Reyn Ouwehand (Vanessa Paradis, Benjamin Biolay, Coralie Clement) en opgenomen met authentieke instrumenten uit de jaren zestig en zeventig. Het album is ingespeeld door Denis Benarrosh (Carla Bruni) op drums, Nicolas Fiszman (Charles Aznavour, Julio Iglesias) op de basgitaar en Romain Bly op bugel en het strijkkwartet.

L’Histoire de Bobbi • Chapitre III • L’Homme de Fer

‘L’Homme de Fer’ is een ode aan Bobbi’s ex.

Het is een song waarin ze zijn karakter beschrijft vol vuur, en hem licht bespottend uitlacht. Ze kijkt dwars door hem heen, op het eerste oog lijkt hij heel stoer maar Bobbi weet beter, hij
heeft namelijk een piepklein hartje.
In de video is Bobbi te zien als een superheldin die zijn zwakke kant inziet, samen met het karakter ‘Bunny’ ontmaskert en ontwapend ze hem. Het liedje en de video zijn een ode aan zijn doorzettingsvermogen en karakter, ontstaan uit liefde geen haat: Bobbi is namelijk trots op hem.

De acteur die te zien is in de video: Mishael Abia Lopes Cardozo is meervoudig wereldkampioen Middeleeuws Zwaardvechten en heeft de academie voor Middeleeuwse Krijgskunsten (Amek) opgericht. Ook heeft hij rollen gehad in de razend populaire series Game of Thrones en Vikings.

©Rahi-Rezvani-2019