Pierce Dipner And The Shades Of Blue – Get Out of Your Life
Format: CD – Digital / Label: CD Baby
Release: 2019

Tekst: Fons Delemarre

Hoe oud moet je zijn om de blues geloofwaardig te kunnen spelen? Blijkbaar niet veel jonger dan 13. Dat was de leeftijd van Pierce Dipner toen hij door een blues organisatie uit Pittsburg afgevaardigd werd naar de International Blues Challenge in Memphis Tennessee.

In 2019 herhaalde deze uitverkiezing nog een keer en ging hij dus weer voor de Blues Society of Western PA (BSWPA) op pad naar Memphis. Zo jong als hij is, heeft hij al gespeeld op talloze radio- en tv-stations en festivals. Tel daar bij op dat deze jongeman ook bas, drums én in The Pittsburg Youth Philharmonic Orchestra cello speelt en er ontstaat vanzelf een beeld van een getalenteerde muzikant. Is dat allemaal een garantie voor stevige volwassen bluesrock? Ja, dus, want zijn eerste EP Get Out of Your Life klinkt prima, om niet te zeggen als een klok.

Als je éérst naar hem luistert en dan pas daarna gaat kijken hoe hij er uit ziet, zul je aangenaam verrast zijn. Zijn volwassen gitaarspel en de klank van zijn band heeft een drive en kleur die te vergelijken is met de muziek van Jeff Healy. Fors, dat zeker, en met een hoog energieniveau, zoals we dat kennen van Healy en Rory Gallagher. Vernieuwend is het niet, maar wél gewoon heel goed in zijn soort.
De sax op Roamin’ Woman is matig, maar gelukkig pakt Dipner daarna zelf flink uit op gitaar. Het blijft een tikje vreemd een zéér jonge muzikant zo geloofwaardig Get Out of Your Life en over een Roamin’ Woman te horen zingen, maar Pierce Dipner flikt het. Hij steekt nu al met kop en schouders boven zijn begeleiders uit en mede daardoor ben ik er van overtuigd dat we nog veel van hem gaan horen.
Hij speelt nu al een prima versie een afgelikte bluesboterham als Going Down, dus laat dat eerste volledige album maar komen!

Tracks:
01. Get Out of Your Life’
02. Roamin’ Woman
03. Don’t get No Sleep
04. Going Down

Website: Pierce Dipner