Theo Lawrence – Sauce Piquante
Format: CD – Vinyl – Digital
Label: BMG Rights Management France

Releasedatum: 3 april 2020 (BeNeLux release)

De Frans-Canadese en in Parijs woonachtige Theo Lawrence bracht in 2018 met’Homemade Lemonade’zijn eerste full length uit. Een album dat in de basis klinkt als soul en rock, maar de energie van rock’n’ roll en het verhalende van country in zich heeft. Op ‘Sauce Piquante’ (NL release 3 april 2020) is het spectrum aan invloeden nog breder.

Die invloeden vormen een vrij complete dwarsdoorsnede van de Amerikaanse rootsmuziek; sixties soul, rock’n’ roll, country, Tex Mex, swamp music, cajun music, gospel, bluegrass. Theo Lawrence ademt authentieke Amerikaanse rootsmuziek, wat misschien wel het opvallend volwassen en doorleefde stemgeluid van deze begin-twintiger verklaart. Tegelijkertijd worden zijn liedjes nooit retro en hebben ze iets oorspronkelijks. “Iedere keer als ik mijn gitaar oppak probeer ik iets te schrijven, in een poging mezelf te meten met hen die tijdloze songs hebben geschreven, liedjes die blijven voortbestaan”, aldus Lawrence.

Lawrence componeerde alle nummers en schreef alle tekstenzelf , soms met hulp van zijn vriendin Leila en zijn bandleden: gitarist Thibaut (tevens lid van de Bordeauxse bluesband The Possums), drummer Bastien, toetsenist Julien en de trouwe Olivier op bas. Laatstgenoemde is de enige overgebleven muzikant van zijn eerdere begeleidingsband The Hearts. Dat Lawrence nu met een andere groep muzikanten speelt was een natuurlijk proces en heeft mede richting gegeven aan het bredere geluid op ‘Sauce Piquante’.

Zeven nummers zijn opgenomen en geproduceerd door Mark Neill (Black Keys) in zijn studio in Valdosta, South Georgia, de rest van het album in de Delta Studio in Parijs. Eerdere opnames van Theo Lawrence (& The Hearts) – naast ‘Homemade Lemonade’uit 2018 – zijn uitgebracht in 2016, metde 7″ ‘HeavenTo Me/All Along’ en de EP ‘Sticky lcky’, en in 2017 met de 7″ ‘YoLt’ve Changed/S11 Dances’.

Theo Lawrence speelde in 2018 op ESNS, verzorgde na de release van’Homemade Lemonade’festivalshows op Pinkpop en Into The Great Wide Open en trad op in clubs in Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar.

Naar aanleiding van de release van ‘Sauce Piquante’ staat (onder voorbehoud) een nieuwe reeks shows in ons land gepland.

Tracklist:
01. The Worst In Me;
02. Baby Let’s Go Down To Bordeaux;
03. Petit Coeur;
04. Evangeline;
05. Come On Back To My Love;
06. Judy Doesn’t Live There Anymore;
07 In The Back Of My Mind;
08. N.O.I.S.E.;
09. LonelyTogether;
10. Prairie Fire;
11. Adelita;
12. They Don’t Like Me Where I’m From

Website: https://www.facebook.com/theolawrencemusic/