++The Pilgrims – 6IX

The Pilgrims – 6IX
Format: CD – LP
Label: PIAS
Releasedatum: 6 maart 2020

In de jaren ’90 was The Pilgrims een succesvolle Nederlandse formatie, afkomstig uit Noord-Holland, die opviel door opzwepende rockmuziek en de donkere, intense en soulvolle stem van zanger en gitarist Reniet Vrieze. De band bestond verder uit drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en Jasper Teule op bas. Ze maakten vier albums en brachten o.a. de singles “come undone”, “Heaven” en ,,can,t Resist,, uit. Met de track “White Men” werd zowaar een Top 20-hit gescoord. The pilgrims

Wanneer Persijn na ruim 10 jaar The Pilgrims getroffen wordt door een herseninfarct wordt het stil rond de band en richt Reniet zich op zijn studio, enkele kleine muzikale projecten en zijn gezin. Tot één van zijn dochters zei dat ze hem nog nooit live had zien spelen.

Na bijna 2O jaar stilte werd Reniet eindelijk genoeg ‘getriggered’ en richtte hij The Pilgrims opnieuw op. Met een volle bandbezetting van 8 personen deden ze in 2017 ‘enkel voor de fun’ een kleine tour (o.a. De Doelen, Caprera, Zaantheater en De Melkweg) en verkochten ze daar hun nieuwe viifde album. “PunkSoulRock’NRoll” bevatte enkele nieuwe songs, maar voornamelijk bestond deze cd uit heropgenomen tracks, zowel (acoustisch) live als in de studio.
Daarna speelt de band nog wat shows (Victorie Alkmaar, De Groene Engel Oss, P3 Purmerend en het Breda Barct Festival), maar is de focus voornamelijk gericht op een echt nieuw studio-album. Net zoals tijdens de concerten willen de producers Reniet Vrieze en Henri van Bergen (tevens drummer) het complete muzikale sPectrum van The Pilgrims aan bod laten komen; zowel rauwe stevige rocksongs als breekbare roots-muziek. “6D(” is opgenomen in de RAW Studio te Zaandijk en bevat 14 nieuwe songs, met twee Otis Redding-covers als bonus-tracks.

Het nieuwe album, gemixed door Emile den Tex en gemastered door Peter Brussee, laat een sfeervolle en energieke mix horen van bluegrass, folk, soul en rock, overgoten met de kenmerkende strot van Reniet. De nummers zijn authentiek, puur en gaan over thema’s als internetseks, dementie, haantjesgedrag en dankbaarheid. De titel verwijst uiteraard naar het zesde album en geeft een knipoog naar de sery kant van het werk van The Pilgrims. Als eerste single zal begin februari “Happy” verschijnen; een vrolijk klinkende love-story, voorzien van een rauw randje dat fans van The pilgrims vertrouwd in de oren zal klinken!
groeide uit tot een geliefde live act, Waterpop en Parkpop.

CD-TRACKLISTING:
01. Happy
02. Big Screen TV’s
03. Looking At The Girlz
04. Rocket
05. Man With A Child ln His Head
06. For Elise
07. Sexy
08. Rebel Love
09. Everlasting
10. Coffin For My Daughter
11. Wild
12. Sugar
13. Motorway
14. Thank You
15. l’ve Been Loving You Too Long
16. (Sittin’ On) The Dock Of The Bay

MUSICIANS:
Reniet Vrieze (vox/guitar)
Henri van Bergen (drums)
Dave Besse (bass)
Roy Jansen (guitar)
Niels Schutten (keys)
Jasmijn de Graaff (cello & backing vox)
Karlijn de Vries (backing vox)
Suzan de Reus (backing vox)
Erwin van Ligten (acoustic guitar #4)
Who Cares Choir (backing vox #5)
Edgar Koelemeijer (guitar & backing vox #15 & #16)
Hans Mulder (harp #15 & #16)
Saskia Laroo (trumpet #15 & #16)
Victor Posch (sax #15 & #16)

Website: The Pilgrims