Single I Eric Bibb – Whole World’s Got The Blues

 

Singer-songwriter Eric Bibb komt met nieuwe single,
‘Whole World’s Got The Blues’
 
Het nieuwe album van Eric Bibb wordt deze zomer verwacht

Met de release van zijn nieuwe single “Whole World’s Got The Blues”, kondigt de Grammy-genomineerde gitarist en troubadour Eric Bibb zijn samenwerking met Provogue / Mascot Label Group aan, en de release van zijn nieuwe album dat deze zomer verwacht wordt.

“De titel ‘Whole World’s Got The Blues’ verwijst niet alleen naar de huidige pandemie die ons allemaal raakt, maar ook naar het feit dat muziekliefhebbers over de hele wereld van de blues houden,” zegt Bibb. In samenwerking met top-producer Glen Scott werd dit album opgenomen in New York met de legendarische drummer Steve Jordan, de wereldberoemde bassist Tommy Sims en de fenomenale Eric Gales op gitaar.

Met een carrière van vijf decennia, opnames met folk- en bluesgrootheden, twee Grammy-nominaties, meerdere Blues Foundation-awards, en een aanhang die grenzen en continenten overschrijdt is het moeilijk om zijn stempel op de blues- en folkmuziek over het hoofd te zien.

Eenieder die Eric ontmoet wordt getroffen door zowel zijn nederigheid als zijn warmte. Hij is gegrond, met overtuigingen die zijn gebaseerd op de waarden van de burgerrechtenbeweging van de jaren zestig. De muziek van Eric werkt in dienst van die droom en biedt hoop op een nieuwe wereld. Hij daagt ons uit om het beter te doen, hoger te reiken en harder te streven.
Net als Mavis en Pops Staples wil hij ons daarheen brengen.

Eric’s vader, wijlen Leon Bibb, was een activist, acteur en volkszanger die samen met Dr. Martin Luther King naar Selma marcheerde. Erics bracht zijn jeugd door ondergedompeld in de dorpse folk scene.

Artiesten als Bob Dylan, Joan Baez en Pete Seeger waren frequente bezoekers bij hem huis. Hij werd diep beïnvloed door Odetta, Richie Havens en Taj Mahal, en hij heeft al die invloeden tot zijn eigen stijl versmolten.

Als artiest die de beste tradities van de vooroorlogse blues bewaart en tegelijkertijd zijn eigen oeuvre uitbreidt, wordt Eric vaak een ‘bluesman’ genoemd, maar troubadour is het woord dat hem het beste omschrijft. Hij schuift keurig tussen genres terwijl hij bruggen bouwt met muzikanten uit het VK en Europa, gitaristen uit Noord-Amerika en koraspelers uit West-Afrika.

Zijn samenwerkingen met mensen als Michael Jerome Browne, JJ Milteau, Danny Thompson en Habib Koite hebben muziek voortgebracht die zowel extatisch als voortreffelijk is.
 
Over de samenwerking met Eric Bibb zegt Mascot Label Group CEO het volgende: “Ik ben erg trots om samen te werken met Eric Bibb. Eric is authentiek, een geweldige performer en een echte gentleman. Persoonlijk moet ik een artiest altijd geloven als hij een nummer zingt om een connectie te kunnen te maken en “Whole World’s Got The Blues” doet dat met mij. Ik ben ervan overtuigd dat MLG en Eric Bibb samen een geweldig team zullen vormen!”

Website: Eric Bibb