Single I Dave Grohl – Play

 

Dave Grohl brengt de eerste en enige live uitvoering van ‘Play’
De epische compositie van 23 minuten wordt verlengt naar een monumentale 36 minuten

Het optreden is een hoogtepunt van Warren Haynes‘ ‘The Benefit Concert Volume 20’

De komende release van ‘The Benefit Concert Volume 20′ van Warren Haynes bevat een spectaculair hoogtepunt: de allereerste – en enige tot nu toe – uitvoering van Dave Grohl’s 23 minuten durende instrumentale epos ‘Play’, dat zich uitstrekt tot maar liefst 36 minuten in zijn live vertolking. Dit live optreden is nu beschikbaar en biedt fans de mogelijkheid om getuige te zijn van hoe “Play” op die onvergetelijke avond tot leven wordt gebracht.

Oorspronkelijk gecomponeerd en volledig uitgevoerd door Grohl op elk instrument, is ‘Play’ een uitgebreide reis door Grohl’s muzikale bekwaamheid en creativiteit. De videorelease legt de energie en intensiteit vast van ‘Play’ gespeeld door Grohl en een reeks van muzikale handlangers, waaronder Greg Kurstin (toetsen), gitaristen Jason Falkner, Alain Johannes en Barrett Jones, Chris Chaney (bas) en Drew Hester (percussie). Het onderscheidende karakter van het optreden werd verder versterkt door de ritmische kunsten van Abby the Spoon Lady, een prominente straatartiest uit Asheville, wiens unieke lepelspel een onverwachte en boeiende dimensie aan ‘Play’ gaf. Deze enige live versie van ‘Play’ is met recht een belangrijk hoogtepunt van ‘The Benefit Concert Volume 20’.

Warren Haynes' 'The Benefit Concert Volume 20’

‘The Benefit Concert Volume 20’ is een verzameling opvallende optredens van de 30e jaarlijkse Christmas Jam van Warren Haynes, waarin een diverse groep artiesten samenkomt. Het album, evenals het evenement zelf, dienen niet alleen als een muzikaal spektakel, maar ook als een benefiet, waarbij alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Asheville Area Habitat for Humanity.

Naast Haynes en Grohl zijn andere artiesten op de komende set onder meer Eric Church, Joe Bonamassa, Gov’t Mule, Mike Gordon, Marco Benevento, Jamey Johnson, Edwin McCain, Kevn Kinney, Tyler Ramsey, Scott Murawski en Ron Holloway, samen met Machan Taylor, Mini Carlsson, Mike Barnes en Ray Sisk die bij Gov’t Mule zitten. Het concert, opgenomen op 7 en 8 december 2018 in Asheville, North Carolina, was niet alleen een muzikaal hoogstandje, maar ook een belangrijk liefdadigheidsevenement, waarbij meer dan $ 2,8 miljoen werd opgehaald voor de Asheville Area Habitat for Humanity.

‘The Benefit Concert Volume 20’ zal fysiek verkrijgbaar zijn op vier verschillende dubbel-vinylvolumes (in verschillende kleuren: paars, oranje, blauw, rood), 2-CD + DVD-set en 3-CD + 2 Blu-ray-set alsook digitaal.

Warren Haynes is een belangrijk figuur in het Amerikaanse muzieklandschap, geprezen als een van de meest formidabele gitaristen en vocalisten van onze tijd. Zijn carrière omvat onder meer zijn periode bij de Allman Brothers Band en The Dead en als lid van Gov’t Mule. Geproduceerd door Haynes en uitvoerend geproduceerd door Stefani Scamardo, werpt ‘The Benefit Concert Volume 20’ een licht op de blijvende aantrekkingskracht van livemuziek en het kameraadschap die deze koestert.

Website: http://warrenhaynes.com/

Dave Grohl
Photo (c) Jay Blakesburg