Scarlet Stories – Necrologies
Format: 2LP
Label: Scarlet Music
Releasedatum: 15 mei 2020

Scarlet Stories’ Necrologies, donkere progressieve muziek met een eclectisch scala aan muzikale invloeden, zoals heavy metal, ambient en doom,verscheenseptember 2019al op CD maar nu verschijnt dit album met twee 180 grams schijven ook op gekleurd en zwart vinyl!! Ze zijn voorbestemd om voorlopers te worden in de herleving van de heavy progressieve muziek naast bands als KLONE en Gojira. De CD is uiteraard ook nog steeds te verkrijgen.

– “Voor fans van Opeth, Anathema, Ayreon, The Gathering, Dool & Dream Theater, ‘Necrologies’ heeft het allemaal in zich”-Aardschok (93/100)

– “Like watching a very captivating movie that you can’t really interrupt because you want to know what happens next and how it ends.”

– The Metal Observer 9,5/10-“Eigenlijk kan ik ieder nummer vermelden als favoriet”–Rock Tribune 9/10

– “Larger than life maar niet intimiderend … Scarlet Stories wurmt zich tussen bands als Epica, Vuur en Ayreon met het prachtige debuutalbum”

– NRC-Geselecteerd als een van de 101 “nieuwe talenten” door NRC/nrc.next

– Winnaar van de iO Pages Prog Award 2019

Zangeres Lisette van den Berg: “’Necrologies’ is een ode aan alle dieren en mensen die geleden hebben of gestorven zijn door de hebzucht van anderen. Het is een erkenning van hun strijd, pijn of onschuld. De songs vertellen over hun lijden of over hun doodsoorzaak. Ze laten de duistere kant van de mensheid zien en gaan over emoties, onrecht, moord maar ook over schoonheid.
Geschreven om tot nadenken aan te zetten en live dramatisch uitgevoerd. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens en rauw.”

Zangeres en songschrijver Lisette van den Berg verscheen op de Ayreon albums ‘The Source’ en live-shows ‘The Theatre Equation’ en ‘Ayreon Universe’.

Tracks:
Side A
01. Prologue: Scarlet Stories
02. The Tell-Tale Heart
03. Vingt Mille Lieues Sous Les Mers

Side B
04. The Gallows Tree: Part I Lullaby
05. The Gallows Tree: Part II The Price You Paid
06. The Gallows Tree: Part III R.I.P.

Side C
07. In Blood and Limbs and Gore and Clay
08. Dust
09. CravingSide

Side D
10. Nostalgia in a Closed Mind
11. Living, Breathing, Yesterday
12. Epilogue: Necrologies

Website: Scarlet Stories