Review: The Ragged Jubilee – Mulholland Overdrive

 

The Ragged Jubilee - Mulholland Overdive

The Ragged Jubilee – Mulholland Overdrive
Format: CD / Label: DC-Jam Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het vijfde album van de band the Ragged Jubilee uit San Luis Obispo, Californië, werd slechts in twee dagen opgenomen met producer Rob Campanella (the Brian Jonestown Massacre) en dat is te horen ook!  Het album klinkt vooral rauw en energiek waarbij de band klinkt als een mix van allerlei garagerock bands en grungebands als (vooral) Soundgarden.

De voornaamste troef van de band is de zang van Ethan Burns (zang, gitaar), die klinkt als een rauwe mix van Chris Cornell en Robert Plant. Zijn medemuzikanten Chandler Haynes (bas), Aaron Wick (drums) en Austin I’Anson (gitaar) zorgen voor een een hard ongepolijst rockend geluid.

Zo is Placebo een wild en energiek nummer met de nodige garagerock en grunge invloeden. De stuwende rocker Love Junkie trekt, met zijn galmende twanggitaar, iets meer richting het geluid van the Cult. De zang van Ethan Burns klinkt vooral in New Flame behoorlijk Robert Plant-achtig in deze furieus raggende rocker. Sanguine, My Brother is een hoekig, smerig bijtend nummer met een stomende tempoversnelling.

Space Cowboy is vervolgens een wild surfnummer, dus met rauw twangend gitaarwerk en furieuze zang. En de band blijft maar rauw door rocken zoals in het stug doorstampende Requiem For Capricorn, het grimmige Forever Be en het wilde en gemene Like A Knife. Poison Blue is de rauw beukende en broeierige afsluiter van dit album.

Een heerlijk album vol met rauwe rock energie!

Tracks:
01. Placebo
02. Love Junie
03. New Flame
04. Sanguine, My Brother
05. Space Cowboy
06. Requiem For Capricorn
07. Forever Be
08. Circuit Sun
09. Like A Knife
10. Poison Blue

Website: https://www.facebook.com/theraggedjubilee