Review: Nathan Graham – Saint Of Second Chances

 

Nathan Graham - Saint Of Second Chances

Nathan Graham – Saint Of Second Chances
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mvd Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De sleutelwoorden voor het debuutalbum van Nathan Graham uit Chicago, Illinois, zijn “intiem” en “soulvol”. Zijn album ademt namelijk een heerlijke ontspannenheid uit vormgegeven in warme soulvolle nummers met hier en daar wat bluesinvloeden.

Het mag dan het debuutalbum van Nathan Graham zijn maar dat neemt niet weg dat hij al jarenlang ervaring opdeed als begeleider van o.a. B.B. King, Willie Dixon, Koko Taylor, Otis Rush, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan en Dr. John. Niet de minsten dus!

Het album gaat krachtig pompend van start met Pride. Een rauw riffend nummer met een gospel soul energie. Dan schakelt Nathan over naar de luchtig huppelende soulswinger Fake Friends.

De intieme kant van Nathan komt volop aan bod op dit album. Zo is Somebody Else een uiterst loom groovend soulbluesnummer, dat heerlijk warm voortdeint. Vervolgens is I Can’t Change It een zeer intieme ballad met lichte Wild Horses (Stones) trekjes.

Dezelfde sfeer kom je tegen in Good Honest Man en I’ll Get It Right, dat bovendien is voorzien van de zacht huilende pedal steel klanken van Dorian Gehring. Right One is een groovend soulbluesnummer. Een nummer met de schurende bluesgitaar van Nathan. Zijn gitaar is, al priemend, flink aanwezig in het hoekig stuwende Already Won.

Worrying My Life is één van de mooiste nummers van dit album. Een ontspannen, warm en intiem soulnummer.

De liefhebbers van het betere soulblues werk weten wat ze te doen staat. Aanschaffen dit album!

Tracks:
01. Pride
02. Fake Friends
03. Somebody Else
04. I Can’t Change It
05. Right One
06. Worrying My Life
07. Good Honest Man
08. Already Won
09. Why
10. I’ll Get It Right

Website: Facebook