Review: Mud Pie – I Need A Home

 

Mud Pie - I Need A Home

Mud Pie – I Need A Home
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Mud Pie (ook wel eens Mudpie genoemd) is een Italiaanse band uit Milaan met en zeer broeierig, zeg maar gerust “modderig” geluid dat af en toe richting de garageblues trekt.

Alex Strangoni (gitaar), Marta Colombo (zang), Sebastiano Ruggeri (drums) en Nicola Rizzi (harmonica, electronica) serveren hun chocoladetaart uit Mississippi, op een bedwelmende wijze.

Zoals in in de broeierige Mississippi blues van Voodoo Woman waarin de schurende gitaar van Alex Stangoni alle aandacht opeist naast de krachtige zang van Marta Colombo en de kermende harmonica van Nicola Rizzi.

Across The Border is daarna een broeierig slepend nummer met de zeer diep fuzzende gitaar van Alex Stangoni. I Need A Home klinkt funky op een lome en wederom broeierige wijze. Heavens Gate gaat de warme en intieme kant op met de hemelse zang van Marta en de gevoelig huilende harmonica van Nicola.

Daarna is Morning After een stuwende ongepolijste garageblues rocker met hard brullend harmonicaspel. N.G. klinkt vervolgens plakkerig, loom en swampy.

De afsluiter, No More Trouble, is zeer bedwelmend mede door de gelaagde zang.

Mud Pie bewijst dat er uit Italië ook zeer broeierige blues komt. Een top album!

Tracks:
01. Voodoo Woman
02. Across The Border
03. I Need A Home
04. Heavens Gate
05. Morning After
06. N.G.
07. No More Trouble

Website: https://www.facebook.com/mudpieblues