Review: Mick Kolassa – I’m Just Getting Started!

 

Mick Kolassa - I’m Just Getting Started!

Mick Kolassa – I’m Just Getting Started!
Format: CD – Digital / Label: Endless Blues Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Dat zanger-gitarist Mick Kolassa een zeer veelzijdige artiest is bewees hij al op zijn tien voorgaande albums. En ook album nummer elf van deze artiest uit Memphis (oorspronkelijk uit Mississippi) staat weer vol met gevarieerde blues.

Het album, waarvan de opbrengsten volledig naar de Blues Foundation gaan, is opgenomen met de hulp van producer en gitarist Jeff Jensen, bassisten Dexter Allen en Bill Ruffino, drummers John Blackman en Andrew McNeill, toetsenist Rick Steff, trompetist Marc Franklin, saxofonist Kirk Smothers en harmonica speler Brandon Santini.

Geopend wordt met de lekker lui stuwende shuffle I’m Just Getting Started! Hierop zijn de brullende harmonica van Brandon Santini, de soulvolle blazers en de rauwe doorleefde stem van Mick in volle glorie te horen. What Can I Do is vervolgens een loom soulblues nummer met warme donkere zang en intiem priemend gitaarwerk.

De jazzy kant van Mick is te horen in de losjes swingende shuffle Bigger Dreams en de shuffle Alibis And Lies, een cover van een Steve Pasek nummer met jazzy gestopte trompet, soulvol orgelspel en intiem jazzy gitaarwerk.

Ook Leavin Truck is een cover en wel van een Sleepy John Estes nummer in een hoekig funkende utivoering met de gierende harmonica van Brandon Santini. Met That Kind Of Man gaat Mick vervolgens de mellow groove kant op in een warm funkend nummer.

Are You Ready is een verrassende cover van de hit van Pacific Gas & Electric dat hier in een voodoo-achtig jasje is gestoken waarin ook Griekse “hoppa” invloeden opduiken. John Hiatt’s Real Man klinkt rauw en grimmig rockend met lekker onbehouwen brullend harmonicaspel.

Het broeierig schurende Hardhearted Woman heeft een zweterig swamp geluid en de afsluiter How Much Can I Pay You is een uitbundige rocker met een hilarische tekst.

Opnieuw heeft Mick Kolassa een heerlijk gevarieerd bluesalbum afgeleverd!

Tracks:
01. I’m Just Getting Started!
02. What Can I Do
03. Bigger Dreams
04. Alibis And Lies
05. Leavin Truck
06. That Kind Of Man
07. Are You Ready
08. Trying Not To Let The Darkness In
09. Take Me Away
10. Real Man
11. Hardhearted Woman
12. How Much Can I Pay You

Website: https://mimsmick.com/