Review: Mark Cameron – Nasty Business

 

Mark Cameron - Nasty Business

Mark Cameron – Nasty Business
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

‘Nasty Business’ is het debuutalbum van zanger-gitarist Mark Cameron uit Mineeapolis op het Blue Heart label. Mark Cameron is al ruim 30 jaar aktief in de muziekwereld. In eerste instantie niet met de blues. In 2009 ging hij de blueskant op en in 2019 won zijn album ‘On A Roll’ een zilveren Global Music Award.

Samen met zijn band Scott Lundberg (bas, o.a. 2nd Exit en Top Shelf), Dan Schroeder (drums, o.a. Don Williams en Brett Michaels), Rick Miller (harmonica o.a. Black Cat Bone en Cracked Wheat) en Sheri Cameron (saxofoon, zang) levert Mark een zeer aangenaam bluesalbum af, dat gevuld is met zowel broeierige als opgewekte swingende soulvolle nummers.

Geopend wordt  met het  lekker lome en gruizige Sorry waarin de loeiende harmionica van Rick Miller samen met het schrapende gitaarspel van Mark de hoofdrol opeist. Vervolgens is Nasty Business een losjes groovend nummer met Rick Miller dit keer op zijn funky harmonica.

What’s For Supper is een sfeervolle zacht stuwende blues, die gevolgd wordt door de opgewekte soulswinger Language Of The Blues, dat opgesierd wordt door de blazers Zack Lozier en Ian Schroeder. That’s A Fact klinkt een stuk donkerder in een traag voort slepend bluesnummer. In Nick’s Place verhaalt Mark over een favoriete club van hem.

De blazers treden weer aan in het kracthige en soulvolle Everything. Teresa James is te gast  in het duet Combination. Een intiem deinend en vooral soulvol nummer. De sfeer blijft intiem in de akoestische blues Life Is Good. Volgens Mark is het leven goed als je maar de blues hebt….

Het broeierig deinende Voodoo sluit dit album af.

Een zeer aangenaam album waarin broeierige blues hand in hand gaat met opgewekt swingende soulvolle blues!

Tracks:
01. Sorry
02. Nasty Business
03. What’s For Supper
04. Language Of The Blues
05. That’s A Fact
06. Nick’s Place
07. Everything
08. Combination
09. Life Is Good
10. Voodoo

Website: https://www.markcameronmusic.net/