Zoe Sky Jordan –  Scenes From Infinity
Format: CD – Digital / Label: Tone Tree Music Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Singer-songwriter Zoe Sky Jordan is getrouwd! En dat zullen we weten ook! Zoe komt oorspronkelijk uit Toronto, Canada en woont tegenwoordig in Nashville. Sinds een jaar is ze getrouwd met Liam Russell, die deze EP produceerde.

De EP gaat over Zoe’s eerste “gehuwde” jaar. Een jaar, dat zij zelf bestempelt als zijnde af en toe pijnlijk.

Qua geluid is er van die pijn niet zo gek veel te horen aangezien er een zacht zwevend geluid overheerst met de altijd aanwezige tikkende of bonkende Volca Beats drummachine.
Die machine is prominent aanwezig in het atmosferische So Jive. Zoe heeft een zachte, zwoele stem, die meer dan eens aan die van Suzanne Vega doet denken. Name On It is gewoonweg een betoverend mooi nummer met zacht huilende gitaarklanken en de zacht tikkende drummachine.
Je moet van goeden huize komen om een tekst als “I don’t give a fuck about you” zo dromerig te laten klinken, dat je het nog lief overkomt ook. En dat lukt Zoe in het luchtig groovende IDGAF, dat later ook nog als “radio edit” terugkeert. Easy Magic is warm en intiem maar ook dwingende door de pompende drummachine. Hotel Shower sproeit als een zeer aangename douche over je heen in een sprankelend popnummer.
De slotconclusie komt in How You Love Me. “Liefde is belangrijker dan alle luxe”! Een zeer intiem akoestisch nummer met Zoe die ook tot ontdekking komt dat “the beauty of falling for you, I see there’s something pretty in me too”.

Hopelijk volgen er nog meer delen uit het huwelijksboek van Zoe Sky Jordan want dit eerste deel klinkt heerlijk intiem en voor sommigen wellicht herkenbaar.

Tracklist:
01. So Jive
02. Name On It
03. IDGAF
04. Easy Magic
05. Hotel Shower
06. How You Love Me
07. IDGAF (Radio Edit)

Website: Zoe Sky Jordan